Buldan: AKP son demlerini yaşıyor!

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, AKP'nin son demlerini yaşadığını belirterek, "AKP'yi her yerde tabela partisi yapacağız" dedi. Tecridin herkesi ilgilendirdiğini vurgulayan Buldan, Adalet Bakanlığı'nı uyardı.

Erzurum’un Hınıs ilçesinde düzenlenen halk buluşmasının ardından Tekman’a geçen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve beraberindekiler, HDP’nin seçim bürosu önünde toplanan halka seslendi. 

'HALK 31 MART'I BEKLİYOR!'

Tekman Belediyesi eşbaşkan adayları Müzahit Karakuş ve Yanez Çelik’in de katıldığı buluşmada konuşan Buldan, halkın kayyum politikasına cevap vermek için 31 Mart’ı beklediğini vurguladı.

Tekman Belediyesi’ne atanan kayyumun halka hizmet etmediğini ifade eden Buldan, “Burada kayyum AKP’ye oy vermeyen mahallenin kaldırımlarını söküyormuş. Ayıp ayıp ayıp" diye tepki gösterdi.

Buldan, “Hırsızlıkla, yalanla, iftirayla, bu ülke böyle yönetilmez. Gittiği her yerde, mitinglerde HDP’ye ve vekillerine hakaret ve küfür eden bir iktidarla karşı karşıyayız. Yalanlarını bir araya getirip birleştirsek inanın Tekman’dan Ankara’ya kadar duble yol olur" ifadelerini kullandı.

AKP'nin son demlerini yaşadığını belirten Buldan, "AKP’yi her yerde tabela partisi haline getireceğiz. Son demlerini yaşıyorlar” diye ekledi.

'TECRİT HERKESİN MESELESİ'

Leyla Güven’in 125 gündür açlık grevinde olduğunu da hatırlatan Buldan, şöyle devam etti: “Leyla Güven’le birlikte açlık grevinde 300’den fazla tutuklu bedenlerini açlığa yatırmış. Diyarbakır’da da vekil arkadaşlarımız Tayyip Temel, Murat Sarısaç ve Dersim Dağ’ın da dahil olduğu açlık grevleri var. Bu ülkeyi yöneten iktidar neden sormuyor, bu insanlar bu kadar uzun süredir, bedenlerini açlığa yatırmış diye. Demek ki bir sorun var. Bu sorun tecrit sorunudur. Sevgili halkım, bu ülkede ve İmralı cezaevinde tecrit var. Öcalan üzerinde tecrit var. Ailesiyle ve avukatıyla görüştürülmeyen bir insan var. Hukuken, vicdanen, ahlaken doğru olmayan bir şeydir. Kendi ellerimizle oluşturduğunuz yasalar kendi elleriniz ve ayaklarınızla çiğniyorsunuz. Bu yasalar uygulanmak için çıkarılmıştır. Kendi yasalarınıza uygulamak zorundasınız. Buradan bir kez daha Adalet Bakanlığı’na sesleniyoruz; Tecrit tüm insanların meseledir. Yasalarınızı bir an önce uygulayın ve tecridi kaldırın.”