Buldan: 31 Mart’ta Erdoğan devri değişecek

Dicle İlçesinde gerçekleştirilen seçim mitingine katılan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 31 Mart’ta Erdoğan devrinin değişeceğini belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), “Ya me ye” sloganıyla sürdürdüğü seçim çalışmaları kapsamında Amed’ın Dicle İlçesinde miting gerçekleştirdi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın katılımıyla gerçekleştirilen mitinge HDP Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Hülya Alökmen Uyanık ile Selçuk Mızraklı, Dicle Belediye Eşbaşkan adayları, Hani Belediye Eşbaşkan adayları, İttifak Partileri, HDP Amed Milletvekilleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Miting alanı HDP flamaları ile süslenirken, Buldan’ı zılgıtlar ve “Biji berxwedana zindanan” sloganlarıyla karşılayan kitle sık sık “Direne direne kazanacağız”, “Leyla Güven onurumuzdur”, “HDP halktır halk burada” sloganı attı.

Davul ve zurna eşliğinde halaya duran kadınlar, ellerindeki HDP bayraklarıyla renkli görüntülere sahne oldu.

Otobüse ilk olarak Dicle belediye adayları çıkarak halkı selamladı. Ardından Kürdistan Komünist Partisi adına konuşan Serdar, Kürt halkına ‘defolun gidin’ diyenlere inat belediyeleri alacaklarını ve bu topraklardan bu cümleyi kullananların gideceğini söyledi.

Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) Başkanı Sertaç Bucak, Dicle halkının seçimlerde en büyük mesajını vereceğini kaydederek, tarihi süreçte hayata geçirilen ittifakla birlikte kayyımları Ankara’ya geri göndereceklerini belirtti.

“31 MART ERDOĞAN DEVRİNİN DEĞİŞECEĞİ TARİHTİR”

Ardından seçim otobüsü üzerinden halka seslenen Buldan, “Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla karşılandı.

Buldan, bayraklardan kaynaklı halkı göremediğini kaydederek, bayrakların artarak tüm Türkiye’yi donatacağını belirtti.

Buldan, “31 Mart Recep Tayip Erdoğan’ın devrinin değişeceği tarihtir. Her gün bize yalan söyleyenlere 31 Mart tarihinde halkımız sandıklarda en iyi cevap verecektir. Burada da en güzeli cevabı verecektir (...) 8 gün sonra o kayyımda tüm diğer kayyımlar gibi Ankaraya gidecek” dedi.

KÜTLERİN İTTİFAKI BÜYÜK KAZANIMLARI GETİRECEK

Buldan, şunları ekledi: “Bu ilçemizde de yaptığımız ittifakın önemi büyütür. 31 Mart’ta verdiğiniz oylar bu ittifak için verilmiş oylardır. Çünkü onlar Kürtlerin bir araya gelmesini hiç istemediler. Onlara rağmen bir araya geldik ve ittifakımızı gerçekleştirdik. Şunu görecekler; Kürtler hiçbir yerde kaybetmez anca Kürtler size büyük kaybettirecektir. İstediğimiz yerde Kürtlerin ittifakıyla büyük kazanımlar var. İşte bize olan öfkeleri bundan kaynaklanıyor. Onun için Recep ve çevresi alanlarda HDP’ye iftira atıyorlar. Tayyip bey bunları yaptığında ardından bakanlarını gönderip ‘arkamı toparlayın’ diyor. Kimse arkanı toplamayacak. Yaptığın hakaret ve iftiraların hesabını 31 Mart’ta vereceksin.”

“DAHA KAÇ KİŞİNİN YİTİP GİTMESİNE GÖZ YUMACAKSINIZ?”

Gebze Cezaevi’nde tecride karşı eylem yapan Ayten Beçet isimli tutsağa dikkat çeken Buldan, “Adalet Bakanına sesleniyoruz. Daha kaç kişinin yitip göz yumacaksınız. İnsanlar bedenini ölüme yatırmıştır. Leyla Güven 136 gündür tecride karşı bedenini ölüme yatırmıştır. Bu direnişe daha ne kadar göz yumulacak. Leyla Güven 136 gündür Türkiye hükümetinin kendi yasalarına uymaya davet ediyor. Derhal tecrit sonlandırılmalı ve Sayın Öcalan ailesi, avukatlarıyla görüşmelidir” diye konuştu.

OYLARIN ÇALINMASINA İZİN VERİLMEYECEK

HDP etrafında halkların kenetlendiğinin altını çizen Buldan şunları kaydetti: “Onları bu kadar tedirgin eden bu kenetlenmedir. İşte bizim de sizlerden aldığımız güç ve enerjiyle giderek büyüyoruz. Dün Selahattin Demirtaş’ın bir röportajı yayınlandı. Selahattin Demirtaş’ın bir çağrısı var; ‘Kayyımları gönderelim, Batı’da büyük kazanalım’ diyor. O yüzden 31 Mart’ta bu çağrıya cevap olalım. Halkımız 31 Mart’ta Selahattin Demirtaş’a, Figen Yüksekdağ’a, açlık grevindeki arkadaşlarımıza, Selma Irmak’a, Sebahat Tuncel’e selamlarını gönderecektir. 31 Mart tarihinde sandığa gidip oy kullanacağız. Tek bir oy bile onlara vereceğimiz ders için çok önemlidir. ‘Su uyur, AKP uyumaz’ ve bu nedenle oyumuzun çalınmasına asla ama asla izin vermeyelim” diye belirtti.

31 Mart’ta büyük bir zafer kazanacaklarının altını çizen Buldan, Amed’in tüm ilçelerinde kazanacaklarını vurguladı. Buldan son olarak, “Yolunuz, yolumuz açık olsun” diyerek konuşmasını sonlandırdı.