Buldan: 24 Haziran'a kadar durmayalım, yorulmayalım

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, "AKP'den kurtulmak isteyenler olarak 24 Haziran'a kadar durmadan, yorulmadan çalışmak zorundayız" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Pervin Buldan, İzmir'de yapılmak istenen 'Körfez Tüp Geçiş Projesi'nin protestosuna katıldı. Ekoloji Örgütleri ve Halkların Demokratik Kongresi Ekoloji Meclisi tarafından Balıkçılar Barınağı’nda yapılan eyleme çok sayıda kişi katıldı. Eylemde 'Körfez geçişi rant ve talan projelerine hayır' pankartı açıldı.

HDP İl Eş Başkanı Semra Uzunok, projenin gerçekleşmesine izin vermeyeceklerini dile getirdi. 

'İZMİR'İN TALAN EDİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ'

Eş Başkan Pervin Buldan da "Bu güzel İzmir'in AKP'nin rant politikaları ile talan edilmesine izin vermeyeceğiz" mesajını verdi.

Buldan, "Bu proje İzmir'in iki yakasını bir araya getiremeyecek. Bu proje AKP'nin iki yakasını bir araya getirecek bir projedir. AKP'nin müteahhitlerinin iki yakasını bir araya getirecek bir projedir. Biz HDP olarak bu tür projelerin karşısında olacağız" diye konuştu. 

'AKP PROJELERİNE SON VERME TARİHİ...'

Buldan, "Biz HDP olarak İzmir ve Türkiye halklarının yanındayız. 24 Haziran AKP'nin bu projelerine bir son verme tarihidir" vurgusunda bulunarak, şunları da kaydetti:

"İzmir'de birlikte bir mücadele vermenin, onları sandıkta yenmenin, onları sandığa gömmenin zamanıdır, 24 Haziran. Sadece burada değil; ormanlara, yaylalara, tarlalara yapılan ihanet projelerine karşı herkes ayakta olmalıdır. Herkes AKP'ye karşı durmalıdır. 2 ay içinde AKP'den kurtulmak isteyenler olarak 24 Haziran'a kadar durmadan, yorulmadan çalışmak zorundayız. Bu yalancı zihniyete karşı, bu talancı zihniyete karşı hep birlikte çalışmalıyız. Biz HDP olarak bu seçime hazırız."