Buldan: Halkımız sandıkların önünde kendini siper edecek

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul’daki seçim çalışmaları kapsamında yaptığı açıklamada, Erdoğan’ın suç işlediğini belirterek YSK, AB ve AGİT’i göreve çağırdı. Buldan, 2023’te Türkiye’yi HDP’nin yöneteceğini söyledi.

İstanbul Pendik’te düzenlenen bir halk buluşmasında konuşan Buldan, “24 Haziran’a giderken her yerde büyük bir coşku büyük bir kararlılık var. Pendik de kararını vermiş, İstanbul da kararını vermiş. Herkes Recep Bey’in gidişinden yana, herkes AKP’nin gidişinden yana” dedi.

“Bizde büyük bir coşku var ama onlarda büyük bir korku var” diyen Buldan, şunları ifade etti.

“Korku sarmış her taraflarını. O sosyal medyaya düşen video var ya, Recep Bey’in konuşması var ya “HDP’lileri tespit edin” diyor ya; sandıklardan nasıl oy çalınacağının talimatını veriyor ya; oysa bilmiyor ki, halkımız sandıkların önünde kendini siper edecek.”

ERDOĞAN SUÇ İŞLİYOR, YSK, AB VE AGİT GÖREV BAŞINA...

Erdoğan’ın suç işlediğini belirten Buldan, şöyle konuştu: “Kaybedeceklerini anladıkları için oy çalarak kazanmanın yollarını arıyorlar. Dün ortaya çıkan videolardaki sözler suçtur. YSK’yı, savcıları, hakimleri göreve davet ediyoruz. AB’yi, AGİT’i göreve davet ediyoruz. AKP, HDP’yi baraj altında bırakmanın çabası içinde. Biliyorlar ki gidiciler. Kendilerini saran korku sonucunda, böyle bir talimat veriyorlar.”

Erdoğan’ın “oy çalma” talimatına dikkat çeken Buldan, şöyle devam etti:

“YSK’ya çağrımızdır, sandıkları korumak sizin göreviniz. Siz bunu yapmak zorundasınız. Bunu yapsanız da yapmasanız da Türkiye halkları kararını verdi. HDP sandıkları koruyacak. Bu, seçime giren tüm partilerin sorumluluğu. Çünkü Recep Bey açıkça talimat verdi: “HDP’nin oylarını çalın, sandıklarda değişim yapın” demiştir. Kendi teşkilatlarına verilen talimat ortada.

Sadece bununla da sınırlı kalmıyor. Selahattin Demirtaş ile ilgili de YSK ve yargıya talimat verdiğini itiraf etti. Recep bey diyor ki, “Bir Cumhurbaşkanı adayı Edirne’de, şartları oluşmamış, aday olmaması gerekiyor”. Edirne’deki TRT çekimlerinin yapılabileceği talimatını verdiğini söylüyor. Yargıya ve YSK’ya talimat veriyor. YSK bağımsız bir kurumdur, kimseden talimat alamaz.

Anayasa Mahkemesi de hala Demirtaş ile ilgilli kararını vermedi. Neyi bekliyor? 24 Haziran’ın sonucunu mu bekliyor? 24 Haziran’da halk kararını verdi, Selahattin Demirtaş’ı Cumhurbaşkanı yapacak.”

“Bu devran böyle dönmeyecek” diyen Buldan, rüzgarın HDP’den yana olduğunu kaydetti. Buldan şöyle konuştu: “Recep Tayyip Erdoğan’ın da AKP’nin de gitme zamanı geldi. Burada yaşayan halkımız, İstanbul’da yaşayan tüm halklar, tüm etnik kimlikler, kadınlar, gençler bu değişim ve dönüşümü İstanbul’da gerçekleştirecek. Hava bizden yana, su bizden yana, toprak bizden yana, rüzgar bizden yana.”

2023’TE BU ÜLKEYİ HDP YÖNETECEK

Buldan, 2023’te bu ülkeyi HDP’nin yöneteceğini şu sözlerle ifade etti:

“Bu ülkenin devasa sorunları olduğunu inkar ederek konuşuyorlar. Kürtleri, Alevileri inkar ederek konuşuyorlar; ekonomik, toplumsal sorunları yok sayarak konuşuyorlar. Ama sizin yönettiğiniz ülkede ne huzur kaldı ne güven kaldı. Kimsenin size güveni kalmadı. 2023’e kadar biz yöneteceğiz diyorlar ama 24 Haziran’da ömürleri bitiyor. 2023’te bu ülkeyi HDP yönetecek.”

Bu seçimlerde AKP iktidarının “tarihten silineceğini” vurgulayan Buldan, “Biz demokraside ısrar edeceğiz. İnanın bu ülke Recep Tayyip Erdoğan’a muhtaç değil, AKP’ye mahkum değil” dedi.