'Bu seçimde herkes tarihi sorumluluğunu yerine getirmeli'

24 Haziran seçimlerinin önemine değinen KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Elif Ronahi, Erdoğan faşizminin alaşağı edilmesi için herkesin tarihi sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğini belirtti.

KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Elif Ronahi, 24 Haziran'da Türkiye ve Kürdistan'da gerçekleşecek seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. ANF'ye konuşan Ronahi, seçimlerin tarihsel öneme sahip olduğunu belirtti.

Bu seçimin Türkiye ve Kürdistan halkının geleceğini etkileyecek kadar önemli olduğunu kaydeden Ronahi, tüm halkların bu bilinç ile sandıklara gitmesi gerektiğini belirterek şu değerlendirmelerde bulundu: "Güneybatı kitlesi, Alevi Kürtlerin bu seçime çok aktif katılması gerekiyor. Yıllardır Elbistan, Pazarcık, Maraş ve köyleri hep CHP'ye oy verdiler. CHP'nin şu anki durumu ve Kürtlere yaklaşımı ortadadır. Güneybatı kitlesi bunu bilerek ve iyi hesaplayarak bu seçimde tarihi görevlerini ve misyonunun yerine getirmeli."

HALKI SİNDİRMEK İSTİYORLAR

Halkın baskılarla sindirilmek istendiğine de dikkat çeken Ronahi, Kürdistan'da gerçekleşen saldırı ve katliamları hatırlattı. Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın tekrar seçilmek istediğini belirten KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Ronahi, devamla şunları kaydetti: "Erdoğan Kürdistan'da uygulamak istediği soykırım politikalarını önümüzdeki 5 yılı garantiye alıp yapmak istiyor. Özellikle Maraş kitlesi, Alevi kitlesi bunun farkında ve bilincinde olarak bu seçime katılmalı." Avrupa'daki Güneybatılı seçmenlere de çağrıda bulunan Ronahi, seçime katılanların çevresindekileri de ikna etmek için mücadele yürütmeleri gerektiğini aktardı.

BU SEÇİMLERDE BİR OY BİLE ÇOK ÖNEMLİ

"Ne yapılırsa yapılsın Erdoğan yine başa gelecek" gibi bir düşüncenin çok yanlış ve kaderci bir yaklaşım olduğunun altını çizen Ronahi, "Erdoğan'ın sürekli iktidarda olması, Kürtlere karşı soykırım politikası uygulaması bir kader değildir. Erdoğan'ı oradan indirmek ve faşizme son vermek halkın elindedir. Onun için bu seçimde bir oyun çok önemli ve etkili olacağını Güneybatı kesiminin bilmesi gerekiyor" diye konuştu.

HDP ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'a oy verme konusunda çekinecek bir durumun olmadığını söyleyen Ronahi, bu dönemde yakalanan fırsatın çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Maraş'taki Alevi Kürtlerin bu bilinçle sandığa gitmeleri halinde HDP'nin barajı aşacağını ve demokratik bir siyaseti Türkiye Parlamento'sunda temsil edeceğini kaydeden Ronahi, bunun da önümüzdeki süreçte faşizme karşı mücadelede çok güçlü bir zemin sunacağını vurguladı.

KADINLARA ÇOK BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Kürt ve Türkiyeli kadınlara da çok büyük görevlerin düştüğüne dikkat çeken KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Elif Ronahi, "Kadınlar her oyun bir demokrasi ve özgürlük gülü olduğunun bilincinde sandık başına gitmeli. Bu seçimde HDP barajı geçerse hem içte hem dışta toplumsal cinsiyetçiliğe karşı mücadele edecek. Ayrıca Erdoğan faşizminin alaşağı edilmesinde kadın bunun panzehri olacak" ifadelerini kullandı.

Türkiye ve Kürdistan'da Anadolu ile Mezopotamya halkı arasında demokratik ve barışçıl siyasi bir zeminin yaratılmasında kadının köprü rolü oynaması gerektiğini belirten Ronahi, her kadının onlarca kişiyi örgütleyip sandığa gitmesi gerektiğini söyledi. "Kadınlar HDP ve Demirtaş'a oy vererek örgütlü iradesini sandığa yansıtmalı ve seçime bayram coşkusuyla katılmalı" diyen Ronahi, HDP'nin barajı aşmaması durumunda kadına yönelik kölelik zihniyetinin zirveye çıkacağını vurguladı.

HERKES TARİHİ BİR SORUMLULUKLA SANDIK BAŞINA GİTMELİ

KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Elif Ronahi, Erdoğan faşizminin alaşağı edilmediği takdirde sadece Kürt halkına değil, tüm Türkiye halklarına yönelik saldırıların artacağını belirterek, "Böyle bir durumun yaşanmaması için herkes tarihi bir sorumluluk ve görevle sandık başına gitmeli.

HDP barajı aşarsa, kadın hem toplumsal hem de siyasi alanda müthiş bir mücadele zemini yaratacak ve bu mücadele zemininde Türkiye ve Kürdistanlı kadınların barış ikliminin öncülüğünü yapacaktır. Bu seçimde kadınların başaracağına ve kalan kısa süre içerisinde güçlü bir öncülük yapacağına inanıyorum. Seçimlerde tüm halkımıza ve kadınlara başarılar diliyorum" diye konuştu.