Bingöl’deki fuhuş çetesinin başı AKP’li Bukan mı?

Bingöl merkezli yapılan fuhuş operasyonunda gözaltına alınan AKP’li eski Bingöl Belediye Başkan Yardımcısı Muhittin Bukan’ın çetenin başı olduğu iddia edildi. Bukan, altı saat sonra serbest bırakıldı.

Bingöl Valiliği 25 Haziran tarihinde yaptığı yazılı açıklama ile il genelinde yaptıkları “son çekim” adı verilen operasyonda, 31 kişinin gözaltına alındığın duyurmuştu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Bunlar, para karşılığı cinsel ilişkiye zorlamak ve şantaj yapmak suçlamalarıyla farklı adreslere yapılan baskınlarda gözaltına alınmışlardı.

Valilik şu açıklamayı yapmıştı: “Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet-Gasp-Ahlak Büro Amirliğince 5 ay süresince yapılan teknik takipli çalışmalar sonucu Bingöl İlinde (G.B.) isimli bayan şahıs ile (F.K.) isimli şahsın liderliğinde, (T.E.), (B.A.), (C.B.), (Z.O.), (N.T.), (C.B.), (L.B.), (S.Ç.) isimli bayan şahıslar dan oluşan suç örgütünün Yer Temin Etmek Ve Aracılık Yapmak Suretiyle Para Karşılığı Fuhuş yaptıkları, ayrıca bu şahısların Bingöl İl Merkezinde çok sayıda şahsın video görüntülerinin alınması ve Hamilelik Şantajı yapabilmek için diğer örgüt yardımcılarına ve örgüt üyelerine talimatlar vererek kurguladıkları planları uygulamaya soktukları, bu planlar neticesinde evlere yerleştirilen gizli kameralar ve örgüt üyelerine ait cep telefonları ile çekim yaparak ve ilişki sonrası Hamilelik Şantajı ile mağdurlardan yüklü miktarda para istedikleri tespit edilmiştir.”

Valiliğin açıklamasında G.B (Gülistan Bulut) ve F.B (Fevzi Köslü)’nün çete lideri olduğu bilgisi paylaşılsa da, asıl çetebaşının AKP eski Bingöl Belediye Başkan Yardımcısı Muhittin Bukan olduğu iddia edildi. Listede dikkat çeken diğer isimler ise, Uzman Çavuş Ersin Yıldız, uzun yıllardır koruculuk yapan Ahmet Varan ile birlikte Hizbullah davasında bir süre cezaevinde yatan Mehmet Tekgöçen.

ÇETENİN BAŞI OLDUĞU SÖYLENEN AKP’Lİ SERBEST

Bingöl’de ismini vermek istemeyen bazı kaynaklar, Bingöl’de müteahhitlik yapan Bukan’ın uzun yıllar varlığını sürdüren çetenin akıl hocalığını yaptığını ve çetenin kurucularından olduğunu belirtti. Aynı kaynaklara göre, teknik takibe takılan Bukan gözaltına alındıktan 6 saat sonra adli kontrolle serbest bırakıldı.

Bir başka kaynak ise, çetenin emniyet tarafından uzun bir süre önce bilindiği ancak seçimlerin etkileyebileceği için siyasi bir tutum alınarak ertelendiğine dikkat çekti. Önce 31 Mart yerel seçimleri, ardından 23 Haziran’da tekrarlanan İstanbul seçimleri, engel olarak görüldü. Nedeni ise, çete üyelerinin AKP ve MHP üyelerinden oluşması ile açıklanıyor.

10 TUTUKLAMA

29 Haziran’da ifadeleri alınan 31 şüpheliden 6’sı emniyet ifadelerinden sonra serbest kalırken, 25’i adliyeye sevk edildi. Mahkeme karşısına çıkartılan şüphelilerden 15’i adli kontrol şartlı ile serbest kaldı. 10 kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Dosyaya gizlilik kararı getirildi.

Operasyondan sonra Bingöl Emniyeti fuhuş çetesi operasyonunda ele geçirilen materyalleri servis etti. Materyaller içinde iki adet el bombasının yer alması dikkat çekti.