Barış Anneleri: Demirtaş'ı destekleyelim

Barış Anneleri İnisiyatifi'nden Bedia Gököz, "İnsanlarımız aldanmasın. Umut biziz. Bizler el ele verelim; Selahattin Demirtaş’ı destekleyelim” dedi.

Barış Anneleri, Kürt sorunun barışçıl çözümü için 1996'da bir araya geldi. Her koşulda, ‘anayız, barıştan yanayız’, ‘savaşa verecek bir canımız daha yok’ diyen anneler, yaşadıkları tüm baskı ve acıya rağmen direnmekten ve barış demekten geri durmadı. 24 Haziran’da yapılacak seçimlere sayılı günler kala İstanbul’un Fatih ilçesinde bulunan Barış Anneleri İnisiyatifi'ni ziyaret ettik.

Annelerden Bedia Gököz, beş yıldır İnisiyatif içinde yer alıyor. Gököz, “Müzakerelere yeniden kim dönecekse ve barışın olması için kim adım atacaksa yanında oluruz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendilerini kandırdığını kaydeden Göküz, “İnsanlarımız aldanmasın. Umut biziz. Bizler el ele verelim. Selahattin Demirtaş’ı destekleyelim” şeklinde konuştu.

Barış Anneleri İnisiyatifi’nde 16 yılını geride bırakan bir diğer Barış Annesi Güler Buğday da anneler olarak ellerinden gelen herşeyi yaptıklarını hatırlatıyor. “Tüm olanaklarımızı kullanıp her yere gittik” diyen Buğday, barıştan, umuttan ve beraber bir yaşamdan yana olduklarını vurguladı. Buğday, “Ben 16 yıllık iktidarın şahidiyim ki, diğerlerinden beter yaptı” dedi.

Sultan Bozkurt ise 19 yıldır aktif olarak Kürt mücadelesi içeresinde yer alıyor. Bozkurt, şunları söyledi: "Biz bu mücadele çocuklarımızı verdik. Eğer çocuklarını vermişsen ve eğer emek bizim emeğimizse davamız gözümüzde çok değerlidir. Bu bizim emeğimiz, bu bizim çocuklarımızın emeğidir. Kürt halkı diğer tüm seçimler gibi bu seçimde de başaracaktır.”