Barış Anneleri, İmralı tecridini protesto etti

Barış Anneleri İnisiyatifi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridi protesto etti.

İstanbul Barış Anneleri İnisiyatifi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'dan 22 aydır haber alınamama hali ve ağırlaştırılmış tecridin sürdürülmesine karşı Aksaray'da bulunan binaları önünde açıklama yaptı. Eyleme Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri de destek verdi. “Em ê aşîtîyek bı rûmet ava bıkın" pankartının açıldığı açıklamada “Biji berxwedana zindanan" ve “Jin, jiyan, azadî” sloganları atıldı.

'AĞIR BİR TECRİT VAR VE GİDEREK DERİNLEŞİYOR'

Barış Annesi Güler Buğday, Kurdistan ve Türkiye’de sürdürülen savaş ve tecrit politikalarına dikkat çekerek, “Bugün Kürt halkı ve Kürt Halk Önderinin üzerinde ağır bir tecrit var. Biz Barış Anneleri olarak hiçbir koşulda savaş istemiyoruz. Artık kulaklarını açsınlar ve annelerin seslerine kulak versinler. Barış isteyenler, Kürt dostları, yazarlar, demokratlar ve on binlerce insan şu an cezaevinde ve ağır bir tecrit koşulları altında ve bu tecrit giderek derinleşiyor” şeklinde konuştu.

Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan ağır tecridin bütün topluma yayıldığına vurgu yapan Buğday, “Tecrit savaştır, annelerin gözyaşıdır” dedi. Tecride karşı Amed’de ve Mêrdîn’de bedenlerini ateşe veren Bubo Taş ile Mehmet Akar’ı hatırlatan Buğday, “Artık yeter diyoruz, bu savaşı durdursunlar ve tecridi kaldırsınlar” çağrısı yaptı. Asker annelerine de seslenen Buğday, savaşa karşı güçlü bir ses çıkartılmasını istedi.