Bandırma’da Ahşap Kule, Sakarya’da bir bina ateşe verildi

Ateşin Çocukları İnisiyatifi, Bandırma’da turistik bir Ahşap Kule ile Sakarya’da polis ve asker ailelerinin kaldığı üç katlı bir binayı ateşe verdiklerini bildirdi.

Ateşin Çocukları İnisiyatifi yaptığı yazılı açıklamada, 30 Mayıs günü Balıkesir’in Bandırma ilçesindeki Kapıdağ Misya yürüyüş yollarında bulunan 13,5 metrelik turistik Ahşap Kule’yi yaktıklarını belirtti.

Açıklamaya göre 1 Haziran günü de Sakarya’nın Geyve ilçesi Orhaniye mahallesinde bulunan polis ve asker ailelerinin yaşadığı üç katlı bir bina, “Kürtçe müzik dinlediği için faşistlerce katledilen Kürt genci Barış Çakan için” küle çevrildi.

Ateşin Çocukları İnisiyatifi, “Kürt halkının değerlerine saldıran faşistler, Kürtçe müzik dinleyen genci kalbinden bıçaklayan ve ona alkış tutup ‘iyi olmuş’ diyen Kürt düşmanları hak ettikleri cevabı alacaklardır. Ateşin Çocukları İnisiyatifi tüm şehir ve kasabalarınızda sizden intikam ateşiyle hesap soracaktır. En beklemediğiniz an ve yerde faşistlerin karşısına çıkarak İntikam yeminimizin gereğini eksiksiz yerine getireceğiz” dedi.