Baluken: Yargı kararlarına cevap 24 Haziran'da verilecek

Rehin tutulan HDP Milletvekili İdris Baluken, kendisi hakkındaki mahkeme kararının zamanlamasına dikkat çekerek, "Onurlu halkımızın gerekli cevabı 24 Haziran seçim sandıklarında en güçlü şekilde vereceğine dair kuşkum yoktur" dedi.

Sincan Cezaevinde rehin tutulan HDP Amed Milletvekili İdris Baluken, mahkemenin kendisi hakkında verdiği karara ilişkin bir mesaj gönderdi.

Baluken'in mesajı şöyle:

"Antep Bölge Adliye Mahkemesi’nin hakkımda almış olduğu karar, zamanlaması ve sonucu itibarıyla oldukça manidar bir karardır. Bugüne kadar yaşanan tüm süreçlerde olduğu gibi hukuki kriterler değil, siyasi kriterler dikkate alınarak şahsımla ilgili karar alınmıştır.

Partim, şahsımı, onurlu ve fedakâr Batman halkının temsiliyeti ile onurlandırmasının üzerinden 24 saat geçmeden, bu hukuksuz kararın açıklanması herhangi bir izaha gerek bırakmamaktadır. YSK’nın kesin aday liste ilanından hemen önce telaşla kaleme alınan bu karar, tarihe kara bir leke olarak not düşülecektir.

'24 HAZİRAN'DA GÜÇLÜ CEVAP VERİLECEK'

Bu hukuk dışı kararla, Batman halkı başta olmak üzere bütün halkımızın özgürlük iradesinin ve partimizin demokrasi mücadelesinin hedef alındığı açıktır. Bu hukuksuzluğu ve siyasi tasfiyeyi hedefleyen karara karşı başta Batman halkı olmak üzere onurlu halkımızın gerekli cevabı 24 Haziran seçim sandıklarında en güçlü şekilde vereceğine dair kuşkum yoktur.

Halkımız şunu bilsin ki, bizim bütün çabamız baş eğmeyen bir irade, büyük bir özgüven ve moralle halkımızın yarattığı değerlere layık olma çabasıdır. Demokrasi, barış, özgürlük adına yaptığımız çalışmalar ve halkımızın onurlu duruşu, tarih ve adalet terazisinde mutlaka karşılığını bulacaktır.

Bu kapsamda, söz konusu hukuksuz süreçleri pervasızca yürütenlerin her birinin tarih ve adalet önünde, yaptıkları hukuksuzlukların hesabını vereceklerine olan inancım tamdır.

Partimizin ve halkımızın iradesini tasfiye etmeye çalışan bu anlayışa karşı demokrasi, barış, özgürlük ve halkların kardeşliğinde ısrarcı olan bütün herkesi duyarlılığa ve 24 Haziran seçimlerinde gerekli tavrı ortaya koymaya davet ediyorum."