Bakırköy'de tutsak aileleri, polis engeline rağmen yürüdü

Tecride karşı çocukları açlık grevinde olan aileler, bir kez daha Bakırköy Cezaevi önüne gitti. Aileler, polis saldırı ve engeline rağmen direniş sloganlarıyla yürüdü.

İmralı tecridine karşı çocukları açlık grevinde olan aileler, bir kez daha Bakırköy Cezaevi önüne gitti. Eyleme, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Gülistan Koçyiğit ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm de katıldı.

KARARIN FOTOĞRAFININ ÇEKİLMESİ ENGELLENDİ

E-5 Otoyolu kenarında toplanan aileler, “Bijî berxedana zindanan” sloganı eşliğinde cezaevinin önüne doğru yürüdü. Cezaevine yakın bir yerde ailelerin önleri polis tarafından kesildi. Eylemin yasak olduğunu savunan polisler, avukat ve vekillere eylemin yasaklandığına dair bir karar gösterdi. Kararın usulsüz olduğunu belirten avukatlar, gösterilen kararın bir fotoğrafını çekmek istedi. Ancak polis buna engel oldu.

AİLELER KARARLI: NE YAPARSANIZ YAPIN!

Yaşanan tartışmalar sırasında aileler bulundukları yerde oturma eylemine geçti. Polis, bir süre oturan ailelere saldırdı. Saldırı sırasında bir tutsak yakını, “Ne yaparsanız yapın, yarın yine burada olacağız” dedi.

'DİRENEREK KAZANACAĞIZ!'

Aileler, Şirinevler Meydanı’nda doğru, “Direne direne kazanacağız”, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganlarıyla yürüyüşe geçti. Meydana kadar yapılan yürüyüşe çok sayıda kişi alkışlarla destek verdi. Aileler, yürüyüş sonrası HDP Bahçelievler İlçe Örgütü binasına geçti.