Bağcılar HDP’ye bağlanıyor

Yeter, Tamam ve Sıkıldık, diyen Bağcılar halkında HDP ve Selahattin Demirtaş’tan yana oy kullanma tercihi büyüyor.

İstanbul’un en kalabalık ilçelerinden biri olan Bağcılar’da, esnaf ve halk, ekonominin düşüşünden, demokrasinin olmayışından ve adaletsiz bir seçimden şikayetçi. Her kahvede, sokakta, bakkal dükkanında ya da parkta gündem seçim. TAMAM diyen, SIKILDIK diyen de var. Kimisi konuşmak istemiyor, kimisi ise konuşursa OHAL’den kaynaklı başına birşey geleceğinden çekiniyor ama kendini tutamayıp adaletsizlikten dem vuruyor. 24 Haziran seçimine az bir zaman kala, seçimin nabzını tuttuğumuz Bağcılar’da, esnaf ve ilçe sakinleri seçime ilişkin görüşlerini anlattı.

HÜKÜMET KÜRT KANIYLA YÜRÜYOR

Kahve işleten Mahmut İşlek, oyunu yıllardır HDP’ye verdiğini söylüyor. İşlek, kan dökülmemesi, insanların ölmemesi, Kürt halkının kurtuluşu için oyunu Selahattin Demirtaş ve partisi HDP’ye vereceğini belirtiyor. İşlek, “Biz oyumuzu kendimize veriyoruz, başka birine değil. Hükümetin icraatları Kürtlerin kanı üzerinedir. Kan dökmekten, insanları öldürmekten, köyleri yıkmaktan ve bizi parçalamaktan başka bir şey değildir. Böyle olduğunu biliyoruz” diyor.

SERBEST BIRAKILMASINI İSTİYORUM

Pazar alışverişi yaptığı sırada mikrofonumuza konuşan Süheyla Çetinkaya, Selahattin Demirtaş’ın diğer adaylar gibi özgür bir şekilde seçim kampanyasını yürütmesini istediklerini belirtiyor. Çetinkaya, "Oyumu verdiğimi vekillerim içeride ve onların bırakılmasını istiyorum. Artık yeter, yeter, yeter…" diyerek ayrılıyor.

DEMOKRASİ İÇİN OY KULLANALIM

Emlakçılı Fedai Çelik ise oyunu belirleyen en önemli hususun, baskı rejimine karşı demokrasi mücadelesinin yanında durmak olduğunu söylüyor. Daha önce CHP’li ama HDP'den beri oyunu HDP'ye verdiğini belirten Çelik, "Seçimde katılımın artması, AKP’nin iktidardan uzaklaşması anlamına gelir. Demokrasi için tüm seçmenleri oy kullanmaya davet ediyorum” diyor.

BEN HAKLININ YANINDAYIM

Bakkal Sebahat Özcan, barış ve sükunet istiyor. 25 yıldır Bağcılar’da esnaflık yaptığını söyleyen Özcan, iş düzeninin, esnaflığın bittiğini ifade ediyor. Seçimde kullanacağı oya gelince ise Özcan, önce bir düşünüyor ve ardından, şöyle konuşuyor: "Haklı kimse, mazlum kimse ben onun yanındayım. Bu kadar insanın ezilmesine artık yeter.”

TÜRKİYE DE GÜZEL BİR ÜLKE OLUR

Tekstil emekçisi Sibel Yaprak ise Kürt gençlerinin bilinçli olarak uyuşturucuya bulaştırılmasından şikayetçi. Demirtaş cezaevinden çıkıp cumhurbaşkanı olduğu taktirde Türkiye’nin güzel bir ülke haline geleceğini söyleyen Yaprak, şunları ifade ediyor: "Gençlerimizin uyuşturucudan arınması için de oyumu HDP’ye veriyorum. Gittikçe ölüyoruz, batıyoruz, daha da çıkmaza giriyoruz. En yakışıklısına oyumu veriyorum."

ZULMÜ DURDURACAK PARTİ HDP’DİR

Aktar Muzaffer Çiftçi, 20 yılı aşkındır Bağcılar’da esnaflık yapıyor. Çiftçi, Kürt kimliğinin baskın olmasının oyunu belirleyen unsurların başında geldiğini söylüyor. "Bu katliamı, zulmü durdacak olan parti HDP'dir" diyen Çiftçi, Kürt gençlerinin sürüklendiği kötü koşullara işaret ediyor. Çiftçi, HDP'nin ve Demirtaş'ın kıymetinin bilinmesini gerektiğini vurgulayarak, "Kürtler şu an uyanmayacaksa ne zaman uyanacak" diye soruyor.