Avukatlar: Hukuksuzluğa karşı Vicdan ve Adalet Nöbetindeyiz

Özgürlükçü Hukukçular Platformu'ndan İzmir Barosu avukatları Güneş ve Öztürk, “Hukukuna sahip çıkamayacağımız bir sistemin gelmemesi için, Vicdan ve Adalet Nöbetine sahip çıkmalıyız” dedi.

İzmir’de HDP’nin sürdürdüğü Vicdan ve Adalet Nöbetine katılan avukatlar Şükran Öztürk ve Yunus Emre Güneş, hak, hukuk için tüm meslektaşlarının nöbet eylemini desteklemesini istedi.

HDP’nin hukuk mücadelesine en çok destek vermesi gerekenlerin avukatlar olduğunu belirten İzmir Barosu'na bağlı Özgürlükçü Hukukçular Platformu'ndan (ÖHP) avukatlar Güneş ve Öztürk, nöbet eylemini ANF’ye değerlendirdi.

‘NÖBET EYLEMİ HUKUK TALEBİMİZ İLE ÖRTÜŞÜYOR’

Ülkedeki fiili hukuksuzluğun devam ettiğini dile getiren Av. Güneş, bu hukuksuzluğun da en fazla Kürtler ve Kürdistan üzerinde yürütüldüğünü söyledi. Yaşanan hukuksuzlukların en önemli bölümlerinden birinin cezaevleri olduğunu anlatan Güneş, “Cezaevleri ziyaretlerimizde hukuksuzluğun, fiili durumun giderek arttığını; zaten haksızlığa, hukuksuzluğa uğrayan tutsakların darbe hukuku ile yeni bir sürece girdiğini görmekteyiz” dedi. ÖHP üyeleri olarak bunun mücadelesini de ayrıca yürüttüklerini kaydeden Güneş, Kürdistan ve Türkiye'de de hukuksuzluğa karşı direndiklerini söyledi. HDP’nin Vicdan ve Adalet Nöbetinin de yürüttükleri hukuk mücadelesi ile örtüştüğüne işaret eden Güneş, bu yüzden avukatlar olarak nöbet eyleminde yer aldıklarını kaydetti.

BAROLARA ÇAĞRI

İzmir’de bulunan avukatlara ve hukuk kurumlarına çağrı yapan Güneş, “Hukuk hepimize lazım, bunun savunuculuğunu yapıyoruz, tüm meslektaşlarımız nöbet eyleminde yer almalıdır. Barolara, Barolar Birliği’ne sesleniyorum; mutlaka bu direnişte yer almalı ve destek vermelidirler” dedi.

‘HUKUKUNU SAVUNAMAYACAĞIMIZ BİR SİSTEME KARŞI...'

Nöbeti anlamlı bulduklarını belirten Avukat Öztürk, eylemin, içinden geçtikleri döneme uygun olduğunu söyledi. Öztürk, tüm topluma faşizmi anlatmak için nöbet eyleminin çok yerinde bir hamle olduğunu ifade ederek, diğer tüm alanlardan ve kesimlerden eyleme destek verilmesini istedi. Vicdan ve adaletin bu kadar ayaklar altına alındığı, hiçleştirildiği bir dönemde nöbetin kendisi açısından da çok anlam taşıdığını dile getiren Öztürk, bu yüzden eylemde yer aldığını aktardı.

Hukukçuların da eyleme destek vermesini isteyen Öztürk, “hukukuna sahip çıkamayacağımız bir sistemin gelmemesi için, hukukçular olarak bu eyleme en fazla bizler sahip çıkmalıyız” diye ekledi.