AvEG-Kon ve SYPG’den Newroz mesajı

Newroz bayramını kutlayan AvEG-Kon ve SYPG, Newroz’un halklara özgür bir gelecek ve yeni yaşamı müjdelediğini belirtti.

AvEG-Kon açıklaması şöyle: “Direniş ve zaferin sembolü olan halklarımızın bayramı Newroz, zalimleri korkutmaya devam ediyor. Ortadoğu halklarımızın heyecanla karşıladığı, özgürlük ve isyan ateşini harladığı Newroz, halklarımıza özgür bir gelecek ve yeni yaşamı müjdeliyor.

Bu yıl Newroz’u sömürgeci faşist diktatörlüğün tecrit zulmüne karşı binlerce yurtsever, devrimci ve komünist tutsağın açlık grevi direnişiyle, Amed’de 130’lu günlerde direnen Leyla Güven’in, Hewler’de 120’li günlerde direnen Nasır Yağız’ın, Strasburg’da 90’lı günlerde ve daha birçok yerde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde süren tecride karşı yürütülen açlık grevi direnişleriyle karşılamaktayız.

Faşizme, zulme, sömürgeci işgal ve saldırılara, emperyalist savaş ve talana karşı özgürlük için direnenlerin, tecride karşı içerde ve dışarda açlık grevinde olan direnişçilerimizin, eşitçe ve özgürce bir yaşam için farklı alanlarda direniş mevzilerinde savaşanların, zulme başkaldıran halklarımızın Newroz’unu kutluyoruz.

Newroz direniş ve direniş ise özgür bir yaşamdır. Faşist Türk devletinin Kürt halkımıza ve onun öncü güçlerine, devrimci ve sosyalist harekete karşı sürdürdüğü topyekûn savaşa karşı, işçi sınıfının ve emekçi halklarımızın topyekûn direnişini büyütmek, Avrupa’da yaşayan Kürdistanlı ve Türkiyelilerin de güncel siyasal görevidir.

Gün, her devrimci, sosyalist ve ilericinin, baskı ve zulme karşı duran, özgürlükten yana olan her kesin, faşist zulüm ve barbarlığa karşı Newroz direniş ruhunu kuşanarak, mücadeleyi büyütme günüdür.

Gün, Demirci Kawa’dan Mazlum Doğan’a ve Tuncay Yıldırım’a uzanan Newroz direniş ruhuyla hapishanelerde ve dışarda tecrit zulmüne karşı bedenlerini siper etmiş olan direnişçileri kitlesel ve etkili eylemlerle sahiplenme günüdür.

Gün, faşist Türk devletinin, bölge gerici devletlerin ve emperyalistlerin desteğiyle Rojava’yı işgal eden IŞİD’i son kalelerinden Baxoz’da çökerten, teslim alan savaşçıların enternasyonalist direniş ruhuyla sokaklara çıkma günüdür. Rojava’yı işgal tehditlerine karşı, Rojava’yı daha güçlü sahiplenme günüdür.

Gün, emperyalist Avrupa devletlerinin faşist Türk devletine sundukları desteği daha fazla teşhir etme, Avrupa’da faaliyet yürüten Kürdistanlı ve Türkiyeli devrimci örgüt ve kişilere yönelik saldırılara, ırkçılığa, yoksulluğa, doğanın kirletilmesine karşı daha fazla mücadele etme günüdür.

AvEG-Kon olarak, Avrupa’da yaşayan tüm işçi ve emekçileri, ilerici ve devrimcileri Newroz’un direniş ruhuyla tecride karşı alanlara çıkmaya, sömürüye ve zulme karşı mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.”

SYPG: DEMİRCİ KAWA’NIN RUHU İLE TECRİDİ KIRACAĞIZ, FAŞİZMİ YIKACAĞIZ

Halkların Birlik ve Dayanışma Kurumu (SYPG) ise açıklamasında şunlara yer verdi: “Baharı, direnişi ve özgürlüğü muştuluyor Newroz. Mart ayı direniştir, Mart ayı isyandır, Mart ayı özgürlük ve eşitlik halayıdır. Halklarımız, işçiler, emekçiler, kadınlar, gençler bugün Newroz halayına hazırlanıyor. Başta Efrînimizi, özgürlüğün ve umudun beşiği topraklarımızı işgal eden Türk devletine, AKP-MHP faşizmine karşı halklarımız isyan seli olup akacaklar alanlara. Zalim Dehaklara karşı isyan ateşini tutuşturan Kawaların yoldaşları ise baharı ve özgürlüğü işliyor ilmek ilmek. Rojava devrimi işçilere, emekçilere ve tüm ezilen halklara eşitliğin yolunu göstermeye devam ediyor. Başur Kürdistan’ı Türk işgaline karşı serhildanları tutuşturuyor, Kuzey Kürdistan ve Türkiye halkları Amed’den İstanbul'a halkların baharını büyütüyor.

Leyla Güven öncülüğünde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için başlatılan açlık grevi eylemleri zalim Dehaklara karşı Kawalaşan Mazlumların, Tuncayların direniş ruhunu kuşanıyor. Zekiye oluyor Amed surlarında, Rahşandan Sema'ya, kadın iradesinde buluşuyor, ateş topu olup faşizmin üstüne yağıyor.

AKP-MHP ve IŞİD-El Nusra, Ortadoğu halklarının başbelası, faşizmin, sömürgeciliğin, işgalciliğin, Kürt düşmanlığının temsilcisidir. Onurun, direnişin, özgülüğün temsilcileri ise, Zülküf Gezen, Leyla Güven, Nasır Yağız ve Muhabbet Kurtlardır; YPG-YPJ, QSD, komünistler ve devrimcilerdir. Zulmün olduğu yerde direniş de olacaktır. Zülküf Gezen yoldaş faşizmin karanlığına ve tecride karşı fedai eylemi ile direniş çizgisini derinleştirdi. Newroza onun bedeninde tutuşan ateş damgasını vuracak.

Rojava ve Kuzey-Doğu Suriye’de ise DAİŞ’in son kalesi Baxoz ise Newroz’u karşıladığımız şu günlerde ‘düştü düşecek’. Savunma güçlerimiz insanlık ve kadın düşmanı DAİŞ’i topraklarımızdan yok etme sözü ile halklarımızın Newroz’unu kutladı. Rojava devriminin, zindan direnişlerinin savunulması ve büyütülmesi, politik İslamcı faşist DAİŞ çetesinin ve işgalci faşist Türk devletine vurulacak en büyük darbe olacaktır.

Halklarımız, kadınlar, gençler, işçi ve emekçiler, bu zaferi, devrime daha güçlü katılarak ve savunarak teminat altına alacaklardır. Bütün halklarımıza çağrımız faşizme, işgale, sömürgeciliğe, Kürt halkına yönelik katletme ve yok etme siyasetine karşı Newroz alanlarına akarak güçlü bir cevap olmaktır.

Halkların Birlik ve Dayanışma Kurumu (SYPG) olarak Kürt halkının direnişi ile sembolleşen Newroz bayramını tüm ezilen halklara kutluyoruz ve parçası olduğumuz Rojava devrimi içerisinden zalim Dehaklara Karşı Demirci Kawaların ruhu ile tecridi kıracağız, faşizmi yıkacağız…”