AvEG-Kon, Köln’de açlık grevi başlatıyor

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), AKP faşizmini, tecridi ve uluslararası kurumların sessizliğini protesto etmek için 1 Nisan’dan itibaren Almanya’nın Köln kentinde beş günlük açlık grevi başlatıyor.

AvEG-Kon, açlık grevine ilişkin 1 Nisan’da 12.00’de “Heumarkt, 50667 Köln”de basın açıklaması yapılacağını bildirdi.

Faşizme karşı herkesi eyleme çağıran AvEG-Kon’un açıklaması şöyle:

“Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkâri milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Leyla Güven’in 7 Kasım 2018 tarihinde Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan üzerindeki tecridin son bulması talebiyle başlattığı açlık grevi 143 günü geride bırakıyor.

Hewler’de Nasır Yağız’ın eylemi 130 güne ulaştı. Strasburg’da Kürt aktivistlerinin eylemi 104 günü geride bırakırken, dünyanın daha birçok kentinde açlık grevi eylemleri sürmektedir.

Faşist Erdoğan/AKP diktatörlüğünün başta Sayın Öcalan üzerindeki tecrit saldırısı olmak üzere, hapishanelerdeki hak gasplarına, toplum üzerindeki baskılara karşı Türkiye cezaevlerinde 330 tutsağın açlık grevi eylemi 105 günü doldururken, 5 bini aşkın tutsağın 1 Mart’ta başlattıkları açlık grevi direnişi ise 1 ayı geride bıraktı.

Başta Leyla Güven olmak üzere açlık grevi yapanların sağlık durumları hızla kötüleşmektedir. Şimdiye kadar 4 tutsağın ve Almanya’da Uğur Şakar’ın yaşamına mal olan açlık grevlerinde daha fazla can kaybının yaşanmasından büyük endişe duyuyoruz.

Leyla Güven’in ve diğer direnişçilerin tecride son verilmesi talebi toplumsal bir taleptir ve hepimizi ilgilendirmektedir. Tecrit insanlık suçudur ve derhal kaldırılmalıdır.

AvEG-Kon olarak, faşist Erdoğan/AKP diktatörlüğünün halklarımıza yönelik sürdürdüğü zulmünü, Öcalan üzerindeki tecridi, tutsaklara yönelik hak gasplarını ve başta CPT, Avrupa Komisyonu, BM gibi kurumlar olmak üzere Avrupa devletlerinin sessizliğini protesto etmek için 1 Nisan’da başlamak üzere Köln’de 5 gün sürecek Açlık Grevine başlıyoruz.

Açlık Grevi eyleminiz ve taleplerimize dair yapacağımız basın açıklamasına basın mensuplarını, duyarlı demokratik kamuoyunu ve faşizme karşı olan herkesi katılmaya çağırıyoruz.”