Ataş: Öcalan ile görüşene kadar eylemlerimiz sürecek

HDP İstanbul Milletvekilli Erdal Ataş, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecrit kaldırılana kadar HDP’nin eylemlerinin kesintisiz olarak süreceğini söyledi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için Kadıköy’de eylem yapmak isteyen İstanbul Demokratik Kurumlar Platformu’na yapılan polis saldırısı ve gözaltı furyasına tepki gösteren HDP İstanbul Milletvekilli Erdal Ataş, Öcalan üzerindeki mutlak tecridin derhal kaldırılması gerektiğini söyledi.

HDP Kadıköy ilçe binasında açıklama yapan Ataş, Öcalan’ın sağlığı ve güvenliği hakkında sosyal medyada ortaya atılan iddiaların tüm halkı tedirgin ettiğini vurguladı. Ataş, “18 yıldır Sayın Öcalan üzerinde uygulanan tecridin derinleştirilerek, mutlak bir tecride dönüşmesi kabul edilemez” dedi. Çıkan haberlere dönük savcının yaptığı açıklamanın tatmin edici olmadığına işaret eden Ataş, Öcalan’ın derhal aile veya avukatlarıyla görüştürülmesini istedi. Bugün Öcalan üzerinden uygulanan tecridin, Kürt sorununun çözümüne konulan bir engel olduğunu kaydeden Ataş, hükümete, “Sayın Öcalan’a üzerinde uygulanan mutlak tecridin derhal sonlandırın” çağrısını yaptı. Ataş, “Sayın Öcalan üzerinde uygulanan mutla tecrit son bulunana ve aile ile avukatlarıyla görüştürülene kadar eylemleri sürdüreceğiz” dedi.

Açıklama kitlenin attığı, “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok jiyan na be”, “Tecride hayır mücadeleye devam” sloganlarıyla sona erdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki ağır tecridin kaldırılması için Kadıköy’de yapılmak istenilen eyleme polis saldırdı, HDP İstanbul İl Eşbaşkanları Esengül Demir ve Cengiz Çiçek’in aralarında bulunduğu 16 kişi ters kelepçeyle gözaltında alındı.

İstanbul Demokratik Kurumlar Platformu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki görüş yasağının kaldırılması için Kadıköy Khalkedon Meydanı'nda yapmak istediği eyleme polis saldırdı. Kalkedon Meydanı’nı ablukaya alan polis, toplanan kitleye müdahale etti. HDP İstanbul İl Eşbaşkanları Esengül Demir ve Cengiz Çiçek’in aralarında bulunduğu çok sayıda kişi ters kelepçe yapılarak gözaltına alındı. HDP Kadıköy İlçe binasına doğru yürüyüşe geçen kitlenin slogan atması üzerine tekrar müdahale eden polis, biri kadın üç kişiyi ters kelepçe yaparak gözaltına aldı. Gözaltılar sırasında fotoğraf çeken AFP Foto Muhabiri Yasin Akgül’e bir sivil polis yumruk attı. Gözaltıların serbest bırakılması için HDP Milletvekili Erdal Ataş’ın polis amirleriyle görüşürken, “Ya gözaltıları serbest bırakırsınız ya da hepimizi alırsınız” diyerek ilçe binasında toplanan kitlenin bekleyiş HDP Milletvekili Erdal Ataş’ın ilçe binasına yaptığı açıklamayla sona erdi.