Asrın Hukuk Bürosu: CPT İmralı'ya da gitmeli!

CPT'nin Türkiye ziyaretine ilişkin açıklama yapan Asrın Hukuk Bürosu, “İmralı Hapishanesine de gidilerek oradaki koşulların birebir gözlenmesi ve raporlaştırması gerekiyor” diye kaydetti.

Türkiye’ye ziyaretlerine ilişkin dün açıklama yapan CPT, İmralı’ya gitmediklerini ancak oradaki durumu Türk yetkililerle görüştüklerini belirtmişti.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Asrın Hukuk Bürosu, CPT Heyeti’nin İmralı’ya da gitmesini istedi.

Açıklamada “CPT’nin Türkiye’de ziyarette bulunduğuna dair sadece basına yansıyan bazı bilgiler var. Ayrı bir bilgi sahibi değiliz. Eğer bir ziyaret gerçekleşiyorsa, ya da önümüzdeki dönem gerçekleştirilecekse, son yıllarda düzenli olarak talep ettiğimiz üzere İmralı Hapishanesine de gidilerek oradaki koşulların bire bir gözlenmesi ve raporlaştırılması gerekiyor” denildi.

CPT, 28-29 Nisan 2016’da İmralı Adası’na yaptığı ziyaretin raporunu 20 Mart’ta açıklamıştı. Rapor yaklaşık 2 yıl sonra Ankara'nın talebi üzerine kamuoyuna duyurulurken, raporda Öcalan’ın 5 yıldır avukatları ve 18 aydır ailesiyle hiçbir görüşme yapmadığı vurgusu yapılarak Öcalan ve aynı cezaevindeki diğer tutukluların dış dünyayla bağlantılarının kesildiği belirtilmişti. Raporda ayrıca, telefon dahil hiçbir görüşmenin yapılmadığına da dikkat çekilmişti.