Arjantin’de tecrit protestosu

Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te yaklaşık 50 kişinin katılımıyla Türk konsolosluğu önünde düzenlenen eylem ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit protesto edildi.

Arjantin’in başkenti Buenos Aires kentinde tecrit protesto edildi. Tecride karşı DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevi direnişçilerinin posterlerinin de taşındığı eylemde Türk Konsolosluğu’na çok sayıda siyasetçi, akademisyen ve sivil toplum örgütünün imzacısı olduğu bir çağrı da verildi.

Çağrıda, açlık grevcilerinin taleplerinin bir an önce yerine getirilmesi gerektiği belirtildi.

Onlarca insan hakları örgütü, siyasetçi, sosyal şahsiyetlerin de imzaladığı çağrıda, “Türk devletinin uyguladığı tecrit insanlık dışı ve illegal” denildi.

Açlık grevcilerinin taleplerinin tamamıyla desteklendiği dile gelen çağrıda, “Bu çağrımız, Türkiye Meclisi’ne, başkanına, hükümetine, bakanlarına, sosyal ve demokratik örgütlere, politik partilere, Arjantin hükümetine, Avrupa uluslararası, insan hakları örgütlerinedir” denildi.

Açlık grevcilerinin taleplerinin insani ve temel hak olduğu, Öcalan’a yönelik tecridin bir an önce kaldırılması gerektiği de vurgulanan çağrıda, “Uygulanan tecrit illegal ve insanlık dışıdır” diye belirtildi.

Öcalan’ın avukatları, ailesi ile görüşmesinin engellenmesinin, dış dünya ile iletişim imkanının sağlanmamasının hiçbir haklı izahatının da Türk devleti tarafından yapılamayacağı dile gelen çağrıda, “Durum aciliyetini koruyor” denildi.

Newroz günü düzenlenen eylemde Kürt halkının direnişi ve mücadelesi ile dayanışma da dile geldi.

İmzacılar:

Adolfo Pérez Esquivel, Premio Nobel de la Paz / Mirta Baravalle, Madres de Plaza de Mayo-Línea Fundadora / Nora Cortiñas, Madres de Plaza de Mayo-Línea Fundadora / Diálogo 2000 – Jubileo Sur Argentina / AEDD, Asociación de Ex Detenidos-Desaparecidos / Agrupación Envar El Kadri – Peronismo de Base Mesa Nacional / ATTAC Argentina / Barrios x Memoria y Justicia, Lomas de Zamora / CEMIDA, Centro de Militares Democráticos Argentinos / Colectividades por los Derechos Humanos / Colectivo Sanitario Andrés Carrasco /ALAMES Argentina / Comisión Memoria y Justicia de la Masacre de La Plata / Comisión Política Iglesia “Dimensión de Fe” / Convergencia Socialista de Combate / Cristianos De Base / CTA-A, Central de Trabajadores de la Argentina Autónoma / CTA-A de la Capital / Eduardo Lucita / Fabio Basteiro, Pdte. de Unidad Popular CABA / Federación Juvenil Comunista / Feministas del Abya Yala / FESPROSA, CTA-A / Federación Sindical de Profesionales de la Salud de la República Argentina / H.I.J.O.S. Zona Oeste / Herman@s de desaparecidos por la Verdad y la Justicia / Juventud de la Unión Cultural Armenia, JUCA / Laura Marrone, legisladora por Izquierda Socialista/FIT en CABA / Leandro Albani, periodista / Liberpueblo / Marabunta / Margarita Noia, Secretaria de Derechos Humanos de la CTA Autónoma Capital / MOVADEF Argentina / Movimiento Somos Pueblo / MST, Movimiento Socialista de los Trabajadores / Multisectorial Antiextractivista / Olga Morales, fotógrafa documentalista / Pablo Bergel, legislador (MC) CABA / Pañuelos en Rebeldía / Partido Comunista de la Argentina / PSTU, Partido Socialista de los Trabajadores Unidos / Red Anticapitalista / Red de Fe y Política / SERPAJ, Servicio Paz y Justicia / Unión Cultural Armenia / Venceremos – Partido de Trabajadorxs / Encuentro Memoria, Verdad y Justicia, EMVJ.