Arap Ulusal Konseyi üyeleri: Türk devleti kaybedecek

Şengal ve Rojava’daki saldırıları kınayan Arap Ulusal Konseyi üyeleri, "Yapılan bu saldırılar karşısında topraklarımızı mutlaka savunacağız ve zafer bizim olacaktır" dedi.

Rojava Demokratik Özerk Yönetimi ve MSD bünyesinde yer alan Arap Ulusal Konseyi üyeleri, Türk devletinin gece saatlerinde Şengal ve Rojava'ya yönelik saldırısını kınadılar.

HAMOUD: ZAFER BİZİM OLACAK

Arap Vatan Konseyi Üyesi ve Arap Kadınları Komisyon Başkanı Khansa Hamoud:

"Bizler Türk devletinin Şengal ve Rojava üzerindeki saldırılarını kınıyoruz. Türk devletinin yapmış olduğu bu saldırılar Türk devletinin zayıflığını göstermektedir. Türkiye, Suriye Demokratik Güçleri’nin yönetimini kendisine karşı bir tehdit olarak görüyor. Rojava halkının bu başarılarının üzerine el koymak istiyor. Rojava halkı bu başarıları, bu yönetim sistemini şehitlerinin kanıyla yarattı ve bu şekilde varlığını ispat etti. Bizler bu saldırılara karşı topraklarımızı sonuna kadar savunacağız. Faşist Türk devletinin terör saldırılarına karşı sonuna kadar direnip, zafer elde edeceğiz."

MUHAMMED: ARAP HALKI DA AYAĞA KALKMALI

Arap Ulusal Konseyi Dış ilişkiler Komitesi Üyesi Casım Muhammed:

"QSD güçlerinin DAİŞ’e karşı başarısı ardından faşist Erdoğan hükümeti yine onlara ortaklık ediyor. Türk devleti Rojava topraklarına bu saldırısıyla terörist DAİŞ güçleri üzerindeki baskıyı azaltmayı hedefliyor. Çünkü Rojava’nın başarısını hazmedemiyor. Bizler Rojava Kurdistan’daki Arap halkının temsilcileri olarak Rojava ve Şengal üzerine geliştirilen bu saldırıları kınıyoruz. Türk devletinin Rojava topraklarına hiçbir saldırısını kabul etmiyoruz. Tüm saldırılar karşısında Rojava halkları olarak birlikte direneceğiz. Rojava ve Kuzey Suriye’de yaşayan tüm Arap halkını Türk devletinin bu faşizan saldırısına karşı ayağa kalkmaya çağırıyorum."