Antalya Newrozu’ndan tutsak Kürt siyasetçilere selam

Antalya’da Newroz ateşi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve diğer tutsak Kürt siyasetçiler selamlanarak yakıldı.

Antalya’da Newroz kutlaması, diğer onlarca kentte olduğu gibi “Her der Newroz, her dem azadî” şiarıyla düzenlendi.

Turgut Özal Spor Salonu önünde binlerce kişinin katıldığı kutlamada, “Jin, Jiyan, Azadî”, “Bê serok jîyan nabe” sloganları atıldı.

Newroz programı kapsamında bir konuşma yapan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya İl Örgütü Eş Başkan Ahmet Kaya, depremde yaşanan yıkıma işaret ederek,  “AKP-MHP iktidarını sandığa gömeceğimizi bildiriyoruz.  Hedefimiz demokratik cumhuriyet, bu cumhuriyeti kurmaya kenetleneceğiz” dedi.

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, HDP MYK üyesi Sultan Özcan, HDP Antalya il ve ilçe örgütü yöneticileri ve Yeşil Sol Parti Antalya Eşsözcüleri Mustafa Vakit ve Özlem Bahadır sahneye çıkarak, tüm bileşenleriyle Newroz ateşini yaktı.

Ateşin yakılmasından sonra Yeşil Sol Parti Antalya İl Eşsözcüsü Vakit, “Yaşadıklarımız kader değil, doğayı katletmenin sonucudur. Newroz ateşinin sıcaklığı ile mücadelemizi yükseltecek, bu rantçı terörist iktidarı tarihin çöp sepetine yollayacağız” şeklinde konuştu.

Bu konuşma ardından Aryen Çocuk Müzik Grubu sahneye çıkarak şarkılarını seslendirdi.

HDP MYK üyesi Sultan Özcan, “Bu düzenden kurtarmaya hazırız. 15 Mayıs’ta birlikte değiştirmeye, kadın düşmanı bu düzeni göndermeye hazırız” dedi.

Kutlamaya katılanlar “Hükümet istifa”, “Kahrolsun faşizm” sloganları ile konuşmayı sık sık kesti.

Antalya Milletvekili Kemal Bülbül yaklaşan seçimleri de hatırlatarak, “14 Mayıs seçimi sıradan bir seçim değildir. O nedenle sizlerle birlikte meydanda olacağız, çalışacağız. Bu ırkçı faşistleri tek tek yargılayacağız. Partimize, halkımıza, değerlerimize, dilimize sahip çıkalım. Kürt halkı için Newroz Kawa, Mazlum Doğan, özgürlük, eşitlik, adalet demektir” dedi.

Bülbül, ayrıca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan başta olmak üzere, tutsak Kürt siyasetçilere selam yollayarak, “Hapishanelerdeki tüm arkadaşlarımızı özgürleştireceğiz. Kürt halkı geçmişine ve geleceğine sahip çıkacak. Demokratik Cumhuriyet projesini oluşturacağız” ifadelerini kullandı.  

Newroz programı, halka karanfil dağıtılmasının ardından sanatçı Hivda Gökel’in Kürtçe ve Zazaca ezgileriyle son buldu.