Anneler tutsaklar için Cizre’den seslendi: El ele verelim!

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, açlık grevindeki tutsakların aileleri bir basın açılaması yaptı, tutsaklara kart gönderdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı açlık grevinde olan tutsakların aileleri Cizre’de bir basın açıklaması yaptı.

Açıklama, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İlçe Örgütü binası önünde yapıldı.

Şırnak merkez, Silopi ve İdil ilçelerinden çok sayıda tutuklu annesinin katıldığı bu eylemde, anneler beyaz tülbentleri ile yer aldı.

Cezaevlerindeki yakınlarının fotoğraflarının taşındığı eylemde Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi’nde açlık grevinde olan Osman Beytur’un annesi Hatice Beytur bir konuşma yaptı.

Beytur, “El ele verelim ki çocuklarımızın talepleri yerine getirilsin” diyerek, barış istediklerini vurguladı. Beytur, “Elimizi barışa uzatalım” diye seslendi.

HDP İl Eşbaşkanı Zeki İrmez, açlık grevindeki tutsakların annelerine dönük tavrın kabul edilemez olduğunu belirterek, “HDP olarak açlık grevinde olanların arkasındayız. Siyasetin tıkanmışlığının önünü açacak tek meşru talep budur. Tecridin kaldırılmasıyla tıkanmış siyasetin önünü açılmış olacaktır” dedi.

Açıklamanın ardından anneler, PTT binasına kadar yürümek istedi. Anneler burada kart göndermek istedi ancak polisler annelerin önünü keserek, yürüyüşe izin vermeyecekleri tehdidinde bulundu. Yapılan görüşmelerden sonuç alınmadı. Bunun üzerine anneler bir süre oturma eylemi gerçekleştirdi.

Polisin engel ve tehditleri devam ederken, anneler bir süre daha kaldı. Anneler daha sonra PTT binasına geçerek, tutsaklara kart gönderdi.