Ankara Katliamı anması: 24 Haziran’da hesap soralım  

Ankara Katliamı'nda yaşamını yitirenler anıldı. Katledilenlerden Korkmaz Tedik'in annesi Zöhre Tedik, "Onlar oyları artsın diye bunu yaptılar, bizler de 24 Haziran seçimlerinde bunlardan hesap soralım" dedi.

10 Ekim Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenler, 32'nci ayında Ankara Garı önünde anıldı. 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği (10 Ekim-Der) tarafından her ayın 10’uncu günü yapılan anmaya, yaşamını yitirenlerin yakınları, yaralılar, Suruç Aileleri İnisiyatifi, siyasi parti ve sendika temsilcileri ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, partinin milletvekili adayı Veli Saçılık katıldı.

Anmaya katılanlar, katliamın yaşandığı saat 10.04’te saygı duruşunda bulundu.

'GERÇEK ADALETE KADAR...'

Saygı duruşundan sonra 10 Ekim-Der Başkanı Mehtap Sakinci, açıklama yaptı. Sakinci, verdikleri bunca mücadeleye rağmen taleplerinin karşılanmadığını belirterek, 10 Ekim davasının sembolik olarak devam edeceğini söyledi. Sakinci, “Çünkü bu katliamın gerçek sorumluları 19 IŞİD sanığı değil. Biz henüz bu katliamın gerçek sorumlularını mahkeme salonlarında görmüş değiliz. Bu zamana kadar şunu diyebiliriz ki katliam kapsamında gerçek adalet gelinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

'SAVCININ NE KADAR GEÇ GELDİĞİNİ GÖRDÜM'

HDP’li Filiz Kerestecioğlu da, "Ben 10 Ekim günü bu alandaydım. Bir savcının olay yerine ne kadar geç geldiğine tanıklık ettim. Ama o savcıların şimdi mütalaa vermek için ne kadar acele ettiklerini görüyorum. Onun için diyorum ki bu davada henüz mütalaa verilemez. Çünkü davaya ilişkin tüm deliller, toplanmış değil” dedi.

'SEÇİMDE HESAP SORACAĞIZ'

Katliamda hayatını Kaybeden Korkmaz Tedik'in annesi Zöhre Tedik de, şunları söyledi: “Bunlar oyları artsın diye o dönem bu katliamı yaptılar. Çünkü katliamdan sonra kendileri bunu ifade etti. Ama diyorum ki maden onlar oyları artsın diye bunu yaptılar, bizler de 24 Haziran seçimlerinde bunlardan hesap soralım. Onun için diyorum ki çocuklarımızın kanının yerde kalmaması için her alanda mücadelemizi yükseltelim."