Amedliler 1 Mayıs'ta İstasyon Meydanı'nda buluşacak

Amed'de 1 Mayıs İstasyon Meydanı'nda karşılanacak. Tertip Komitesi, savaşa, sömürüye, şiddete, haksızlığa karşı herkesi mitinge çağırdı.

Amed'de DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'den oluşan 1 Mayıs Tertip Komitesi, bugün bir açıklama yaptı.

"OHAL’le demokrasinin askıya alınması ve sonrasında uygulanan savaş politikaları emekçilerin geleceğini ve toplumun da sağlığını olumsuz etkilemektedir" diye başlayan açıklamada, ülke ekonomisinin kötüye gitmesi ve emekçilerin alım gücünün azalmasının da savaş politikalarıyla ilgili olduğu belirtildi.

OHAL ile ilan edilen KHK'lerle kamu emekçileri ve işçilerinin ihraç edildiğini, güvencesizliğin en temel sorun haline geldiğini vurgulayan Komite, "Kamuda çalışmanın engellenmesi sonucunda ortaya çıkan iş bulma sorunu, ucuz işgücü olarak çalışmak zorunda bırakmakta ve böylece bu alanda ciddi düzeyde bir emek sömürüsünün koşulları yaratılmaktadır" dedi.

"1 Mayıs için Diyarbakır’da görkemli buluşmalar için hazırlıklara başladığımızı duyurmak amacıyla bugün bir aradayız" denilen açıklamada, taleplerin 1 Mayıs'ta İstasyon Meydanı'nda haykırılacağı belirtildi.

'GÜZEL GÜNLERİ YARATMAK İÇİN...'

Açıklamada şu mesajlar verildi:

"Açlık/yoksulluk sınırının altında ücretlere mahkûm edilenler, 'geçinemiyoruz' diyenler, işsizler İstasyon Meydanı'nda buluşacak.

Çalışırken ölmek, sakat kalmak, tükenmek istemeyenler, yaşamı savunanlar İstasyon Meydanı'nda buluşacak.

Bize dayatılan bu vahşi sermaye düzenine karşı işini, ekmeğini, şekerini, deresini, ormanını, tarlasını, ülkesini ve geleceğini savunanlar İstasyon Meydanı'nda buluşacak.

'Bu daha başlangıç' diyenler, 'hayır' diyenler, 'barış' diyenler, 'adalet' diyenler 1 Mayıs meydanlarında buluşacak.

Emek, barış, demokrasi, eşitlik, özgürlük, laiklik ve halkların kardeşliği İstasyon Meydanı'nda buluşacak.

Kadınlar, şiddete, tacize, tecavüze, yok sayılmaya karşı 'Emeğimiz, bedenimiz, kimliğimiz, bizimdir' diyenler İstasyon Meydanı'nda olacak.

Güvencesiz ve esnek çalışmanın kadınların temel çalışma haline geldiği, kadın emeğinin yok sayılmasına karşı İstasyon Meydanı'nda olunacak.

Emeğini, yaşamını, doğasını, aklını, bedenini ve memleketi; sermayenin ve tek adam rejiminin kuşatmasına karşı savunanlar İstasyon Meydanı'nda buluşacak.

'Savaşa hayır, barış hemen şimdi' diyenler İstasyon Meydanı'nda buluşacak.

Milyonlar OHAL ile dayatılan yeni rejimin karanlığına teslim olmayacağını istasyon meydanında görkemli bir biçimde ilan edecek.

OHAL KHK'leri ile haksız, hukuksuz ihraç edilenler, gazetesi kapatılanlar, dernekleri kapatılanlar; 'güvenlik soruşturması' adı altında hukuksuz bir şekilde işinden olanlar; bu ülke için çalışan, emek veren ama en temel hakları yok sayılanlar İstasyon Meydanı'nda olacak.

Bir arada kazanacağımız rengarenk, güneşli güzel günlerin, emek ile kuracağımız geleceğin resmini çizmek için İstasyon Meydanı'nda buluşacağız."

Tertip Komitesi, açıklamasının sonunda 1 Mayıs mitingine katılım çağrısında bulundu.