Amed ve Adana’daki açlık grevleri sona erdi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridi protesto etmek amacıyla açlık grevi düzenleyen DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari milletvekili Leyla Güven’e destek amaçlı düzenlenen iki günlük açlık grevi eylemleri sona erdi.

DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’e detsek amacıyla başlatılan açlık grevi eylemleri; Amed ve Adana’da sona erdi. Eylemin ardından açıklamalar yapıldı.

AMED

Amed’de aralarında HDP Amed milletvekilleri Dersim Dağ ve Saliha Aydeniz ile birlikte TJA aktivistleri, HDP ve DBP yöneticilerinden oluşan 16 kişilik grubun dün başlattığı iki günlük açlık grevi eylemi yapılan basın açıklaması ile sonlandırıldı. Açıklamada konuşan HDP Amed Milletvekili Saliha Aydeniz, Ortadoğu’da üçüncü dünya savaşının yaşandığını belirterek, “Bu savaş demokratik modernite ile kapitalist modernite arasında yaşanıyor. Sayın Abdullah Öcalan’a yönelik komplo gerçekleştirenler, son 3 yılda mutlak tecrit ile Türkiye ve Kürdistan halklarına bunları uygulan devletler var. Türkiye’nin gardiyan rolü verildi” dedi.

İki gün süren eylemlerini sonlandırdıklarını açıklayan Aydeniz, “Eylemlerimiz burada son bulmayacak. Bugün bitiriyoruz ama eylemlerimiz tecrit kırılıncaya kadar devam edecek. 25 Kasım etkinlikleri kapsamında gündemlerimizin başında tecridin kırılması olacak. Tecrit kırılmadıkça Türkiye, Kürdistan ve Ortadoğu’ya barış gelmeyecektir. Mutlak tecrit kaldırılıncaya kadar eylemlerimiz sürecek” diye konuştu.

Leyla Güven’in sürdürdüğü açlık grevi eylemine çeşitli eylem ve etkinliklerle desteklerinin süreceğini ifade eden Aydeniz, “Leyla Güven’in eylemi ahlaki bir eylemdir. Tecrit kırılmayana kadar, acizliğin, saldırganlığın devam edeceğini biliyoruz. İki gün boyunca bizlerle destek ve dayanışma içerisinde olan herkese teşekkür ediyoruz. Daha fazla mücadeleyi yükseltmeliyiz” şeklinde konuştu.

ADANA

Leyla Güven'e destek vermek amacıyla Adana'da başlatılan 2 günlük açlık grevi basın açıklamasıyla sona erdi. HDP Amed Milletvekili Remziye Tosun ve HDP Parti Meclis (PM) üyesi Abdulselam Demirkıran'ın da aralarında olduğu kitlenin başlattığı 2 günlük açlık grevine çok sayıda kişi ziyaret edip, tecridin kaldırılmasını istedi.

HDP Adana İl Örgütü binası önünde yapılan basın açıklamasıyla açlık grevi son buldu. Açıklama HDP'li vekiller Remzi Tosun ve Kemal Peköz ile HDP Mersin ve Adana il yöneticileriyle çok sayıda kişi katıldı. HDP Adana İl Eşbaşkanı Mehmet Mahsun Eriğ, 2 günlük açlık grevini sonlandırdıklarını belirtti. Güven'in başlattığı açlık grevini sahiplendiklerinin altını çizen Eriğ, "Leyla Güven'in başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevini başta Kürt halkı olmak üzere sahipleniyor, sol, sosyalist ve demokrasi güçlerini halklarımızın geleceği için tecride karşı birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz" dedi.

HDP Amed Milletvekili Remziye Tosun ise Güven'in açlık grevi eylemini desteklerini vurgulayıp, "Biz barış ve özgürlük istiyoruz. Bizler Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılana kadar eylemlerimiz sürecek. Bizler tüm halkları çağırıyoruz; bu mücadeleye ve Leyla Güven'in eylemine sahip çıkın. Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kaldıralım" şeklinde konuştu.