Amed ve İstanbul'da ailelerin direnişi sürüyor

Amed ve İstanbul'da, açlık grevi ile ölüm orucundaki tutsakların aileleri, eylemlerini sürdürdü. Aileler, polis saldırısına rağmen çocuklarının talebini sahiplendi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı açlık grevi ve ölüm orucunda olan tutsakların aileleri, direnişlerini sürdürüyor.

AMED
Amed'in Bağlar ilçesindeki Koşuyolu Parkı’nda 1 Mayıs’tan bu yana eylem yapmaları polislerce engellenen açlık grevi ve ölüm orucundaki tutsakların anneleri, Batıkent Kavşağı’nda bir araya geldi. Burada çembere alınan tutsak yakınlarına polis saldırdı. Saldırı sırasında Hızal Yıldırım gözaltına alındı, ardından bırakıldı.
Saldırıya rağmen Batıkent Kavşağı’ndan ayrılmayan anneler, polisi protesto ediyor.

İSTANBUL
Tutsak yakınları, Ümraniye T Tipi Kapalı Cezaevi önünde görüş sonrası oturma eylemi düzenledi. Çocukları ile yaptıkları görüşmenin ardından ailelerin, polisin engeline rağmen yaptıkları oturma eylemine Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ümraniye İlçe Örgütü yöneticileri ve çok sayıda avukat da katıldı. Kısa bir süre oturan ailelere polis saldırdı.  
Tutsak yakını Ayşe Yavuz, “Az önce görüşten çıktım. Çocuklarımız tecrit kalkana kadar açlık grevlerine devam edeceklerini bize bildirdiler. Bizi korkutacaklarını sanıyorlar ama biz korkmayacağız. Artık bu tecridi kaldırın" dedi. Diğer annelere de çağrıda bulanan Yavuz, “Gelin, bize destek olun. Burada, yanımızda bulunun" diye belirtti.
Polis, basın mensuplarının görüntü ve fotoğraf çekmesine de engel oldu.