Almanya Erdoğan'ın casus imamların şefini sevdi!

Kürt siyasetçilerini yargılayan ve Kürtlerin sembollerini yasaklayan Almanya, Erdoğan'ı ajanlarına arka çıkmaya devam ediyor.

Federal Mahkeme Erdoğan'ın imamlarına yazılı şekilde 'casusluk yapın' talimatı veren DİTİB yöneticisi Halife Keskin için 'somut delil yok' dedi.

900'ye yakın camii ile Almanya'da örgütlü olan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Erdoğan rejiminin bir istihbarat kurumu gibi çalışıyor. Türk devletinin Diyanet kurumunun imamı olan DİTİB üyesi din görevlileri, son yıllarda başta Kürtler olmak üzere Erdoğan rejiminin muhaliflerine ilişkin bilgileri raporlar halinde MİT'e gönderdikleri ayrıntılarıyla kamuoyuna yansımıştı.

Bunun üzerine DİTİB üyesi bazı imamlar hakkında geçtiğimiz Ocak ayında Alman başsavcılığı Alman Ceza Yasası’nın 99’uncu maddesi uyarınca ‘istihbari çalışma’ yürüttükleri gerekçesiyle soruşturma açmıştı. Soruşturmayı yürüten Federal Başsavcılık, imamlara ajanlık yapmaları yönünde bir genelgeyle direktif verdiği ileri sürülen Diyanet İşleri Başkanlığı Yurtdışı Daire Başkanı Halife Keskin'in tutuklanmasını istedi.

Savcılık başvurusunda imamların, Türkiye’den gelen emir üzerine Almanya’da DİTİB camilerinde ajanlık yapmaya başladıklarını belirtti. Bu nedenle de Erdoğan rejiminin Almanya’da faaliyet gösteren imamlara ajanlık yapmaları yönünde yazılı olarak direktif verdiği belirtilen Keskin’in hakkında tutuklanma kararı çıkarılması istendi.

MAHKEME ERDOĞAN'I KIZDIRMAK İSTEMEDİ!

"Süddeutscher Zeitung" gazetesi WDR ve NDR televizyon kanallarının ortak haberine göre Federal Mahkeme savcılığın bu başvurusuna olumlu yanıt vermedi. Tutuklanması istenen Keskin hakkında somut bir suçun olmadığını ileri süren mahkemenin bu kararı geçtiğimiz Eylül ayında verdiği belirtildi.

Federal mahkemenin bu kararla Berlin-Ankara arasında artan gerginlik ve krizlerde Erdoğan iktidarını kızdırmak istemediği için böyle bir karar aldığı ifade edildi. Çünkü Diyanet’in üst düzey yönetici hakkında Almanya’nın tutuklama kararı çıkarması zaten bozulan ilişkileri daha da gereceği belirtiliyor.

6 İMAMA CASUSLUK SORUŞTURMASI AÇILMIŞTI

Federal Savcılık geçtiğimiz Ocak ayında 6 DİTİB imamı hakkında soruşturma başlatılmış ve bazı imamlar hakkında tutuklama kararı vermişti. Ancak bu imamlar Türk devletinin yardımıyla Türkiye'ye kaçtılar. Aynı şekilde soruşturmaları süren 13 imamdan 10'nun da kayıp olduğu belirtiliyor.

15 Şubat 2017 günü söz konusu bu casus imamlara ait evlere Alman polisi baskınlar düzenlemişti. Ancak buna rağmen casusluk faaliyetlerinin uzun bir süredir bilinmesine rağmen Alman hükümeti DİTİB'e değişik projeleri için para yağdırıyor. Sadece Federal Aile, Kadın ve Gençlik Bakanlığı bu yıl DİTİB'e 1 Milyon Euro para yardımında bulundu.

İSTİHBARAT: CASUS İMAMLAR HALA İŞ BAŞINDA

Geçtiğimiz hafta basına tanılan Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın 2016 yılı raporunda ise DİTİB'e bağlı imamların casusluk faaliyetlerine dikkat çekilmişti. Almanya'nın en büyük eyaleti olan NRW'nin istihbarat teşkilatı başkanı Burkhard Freier, Türk istihbaratının casusluk faaliyetlerini devam ettiğini bildirmişti.

Türk istihbarat teşkilatı MİT'in Erdoğan rejiminin muhaliflerine ilişkin bilgileri Ankara'ya aktardığını söyleyen Freier, casusluk ağının merkezinde ise Türk devletinin Almanya'daki diyanet kurumu DİTİB olduğunu ifade etmişti. Alman istihbaratının NRW'deki şefi Freier, "Türk imamların görevlerini kötüye kullanıyorlar" şeklinde konuşmuştu.