Almanya’da bir MİT elamanı daha deşifre edildi

Avrupa’daki Kürt kurum yöneticilerine yönelik suikast hazırlığı içinde olan bir MİT elamanı daha deşifre oldu.

Mustafa K. isimli ajanın, MİT yöneticileriyle yaptığı telefon görüşmelerinin ses kayıtlarında ölüm listesi ortaya çıktı. Listede, bazı Kürt kurum yöneticilerinin yanı sıra bir Alman milletvekilinin de ismi var.

Fransa’nın başkenti Paris’te 9 Ocak 2013 tarihinde, PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Üyesi Fidan Doğan ve Kürt gençlik hareketi üyelerinden Leyla Şaylemez’in katledilmesiyle başlayan Kürt kurum yöneticilerine yönelik suikast ve saldırı tehditleri devam ediyor. Her gün yeni bir MİT ajanı deşifre ediliyor. Almanya’yı kendisine üs seçen Türkiye’nin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Kürt siyasetçilerine yönelik suikast hazırlıkları yapıyor.

ERDOĞAN HEDEF GÖSTERDİ

Türk Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan’ın Avrupa’daki Kürtleri kast ederek; “Bölücüler nerede olursa olsunlar inlerine girip hak ettikleri cezaları vereceğiz” açıklamasının ardından Avrupa’da ajanlık faaliyetleri hız kazandı.

ALMAN İSTİHBARATININ ROLÜ NE?

Geçtiğimiz aylarda deşifre olan ve Alman polisi tarafından tutuklanan Mehmet Fatih Sayan’ın ardından Fransa’da da benzer bir MİT elemanı deşifre edilmişti. Şimdi de Hamburg’da yaşayan ve Kürt kurumlarına sızan Mustafa K. isimli bir kişinin, MİT ajanı olduğu ortaya çıktı.

Bu durum Mustafa K. isimli şahıs ile bir üst düzey MİT yöneticisinin aralarında yapılan telefon görüşmesinde ortaya çıktı. Fatih Mehmet Sayan ile koordineli çalıştığını dile getiren Mustafa K’nin hedefinde ise Kürt Siyasetçi Zübeyir Aydar, KCDK-E Eş Başkanı Yüksel Koç, eski HDP Milletvekili Sevahir Bayındır ve Alman Sol Parti Hamburg Eyalet Milletvekili Cansu Özdemir gibi isimler bulunuyor.

Yapılan görüşmenin ses kayıtlarında, Mustafa K’nin MİT dışında Almanya istihbaratına da bilgi verdiği bilgileri yer alırken, MİT yöneticisinin ise “Ben Lahey’e uçup geleceğim, bizim üst düzey yöneticilerle görüşeceğim” demesi de MİT’in Lahey’de karargah kurduğunu gösteriyor.

‘3 SAAT ÖNCEDEN HABERİMİZ OLSUN, YETERLİDİR’

Mustafa K. ile MİT elamanı arasındaki ses kaydı diyaloğunda bir emir-komuta zinciri içinde yapılan takip, bilgi alma ve verme çalışması çok net ve açık bir şekilde görülüyor. Bu bilgi alışverişi, belge ve isim listesiyle de sınırlı kalmıyor; Mustafa K.’nin vuracağı kişilerin isim listesini teker teker bir üstü olan MİT yöneticisine verdiği ses kaydından anlaşılıyor. Özellikle Kürt siyasetçilerin bulunduğu yerin 3 saat öncesinde bilgilendirilmesiyse yapılmak istenilenin ciddiyetini ortaya koyuyor. Yine ses kayıtlarında Alman Sol Parti Milletvekili Cansu Özdemir’in ismi de geçiyor.

MİT yöneticisinin Mustafa K.’nin raporuna verdiği cevap ise bunu ispatlıyor: “Getirdiğin bilgileri beyefendiye verdim, ilgili yerlere ileteceğim.” Bütün bunlar, MİT’in Kürlere karşı cinayet işleme çalışmasının ne kadar sistematik ve emir komuta ilişkilerinin temelinde yürütüldüğünü de gözler önüne seriyor.

İŞTE DİYALOGLAR

Mustafa K. ile MİT arasındaki diyalogdan bazı örnekler ise bu korkunç gerçeği gözler önüne seriyor. Bu ses kaydından bazı diyaloglar şöyle:

MİT Görevlisi: Mustafa Bey, bu bilgiyi, belgeleri biz sizden gelip alacağız. Neresi olursa olsun fark etmez. Ben her şekilde gelebilirim, yani hiç problem değil. Beni bugün böyle görürsünüz yarın farklı olarak…

Mustafa K.: Öyle olması lazım…

MİT Görevlisi: Böyle de görebilirsiniz. Bunlar hiç sorun değil. Zaten vazifemizi bilen bir iki kişi var. Fazla yok, olmasına da gerek yok. Biz gerekli yerlerle gerekli görüşmeleri de yapacağız. Sizin için destek konusunda bir alternatif üretilecek, bu konuda sorun yok, ekonomik boyut sorun olmaz.

MİT Görevlisi: Bize lazım olan bilgi ve belgeleri bize ulaştırmak istersen ben gelip alırım, ne biçimde olursa olsun.

.....

MİT Görevlisi: Zübeyir Aydar’la ilgili bir bilgi, bir şey yaptın mı?

Mustafa K.: Zübeyir Aydar ile ilgili bilgim yok. Yüksel Koç'u iyi tanıyorum. NAV-DEM başkanıydı, şimdi KCDK-E başkanı olmuş.

Mustafa K.: Ben sana listeyi verdim ya...

MİT Görevlisi: Evet, evet ben beyefendiye ilettim onu ama…

Mustafa K.: O gazetedeki isimler...

MİT Görevlisi: Ben onu Cemil Bey'e ilettim efendim. Cemil Bey'e ilettim ben o bilgileri...

Mustafa K.: Bunların hepsini size resim olarak da isim olarak da verebilirim…

MİT Görevlisi: Ben size söylüyorum, ben gelirim. Çöpçü gibi gelirim, buzdolabı tamircisi gibi gelirim, istediğim şekilde gelirim, onu alırım, bunlar sorun değil.

Mustafa K.: Tamam.

Mustafa K.: Buradan bir arkadaş bu Mehmet Fatih Sayan yakalanmasıyla çekinceye girdi, bana dedi, “Mustafa uzak dur, şimdi iş ters, pazartesi geliyorum’’ diye, bana mesaj atmış. Ondan bir miktar para aldım.

MİT Görevlisi: Şimdi ben şöyle söyleyeyim. Ben kısa bir süre içinde bir Lahey‘ye uçup, geleceğim. Oradaki bizim üst düzeylerle bu konunun bütün ayrıntılarını görüşeceğim...

MİT Görevlisi: Sevahir Bayındır.

Mustafa K.: Sevahir Bayındır şu anda ...‘in kadın sorumlusu..(...)

MİT Görevlisi: Ama Sevahir Bayındır ile ilgili nokta atışı yapma durumumuz yok, yani bize kesin bilgi, katı bilgi, yani en azından üç saat öncesinde bile bir bilgi verme şansı eksikliği var hani. Bugün nerede kalacağı, yarın nerede kalacağı belli değil.

BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK

Bu konunun detaylarına ilişkin KCDK-E eş başkanları Fatoş Göksungur, Yüksel Koç, eski HDP Milletvekili Sevahir Bayındır ve Almanya Sol Parti Hamburg Eyalet Milletvekili Cansu Özdemir’in, bugün saat:11.00’da bir basın açıklaması yapması bekleniyor.