Almanlar cezaevinde ama bakan “Türkiye’ye gidin” diyor

Yaz tatili için Türkiye’de bulunan bir Alman vatandaşının tutuklandığı gün Almanya’nın Turizm Bakanı Thomas Bareiss, Almanlara “Tatilinizi Türkiye’de geçirin” çağrısını yaptı.

Merkel’in başbakanlığındaki federal hükümet Dolar ve Euro karşısında eriyen Türk Lirası’nın kurtarılması için elinden geleni yapıyor. Önceki gün telefonla Erdoğan ile görüşerek işbirliği mesajları veren Alman başbakanı Merkel’in ardından her iki ülkenin maliye bakanları da önümüzdeki Eylül ayında bir araya gelme kararı aldı.

Son olarak Turizm Bakanı Thomas Bareiss de Türk ekonomisine destek verilmesi için Almanlara “Tatilinizi Türkiye’de geçirmemeniz için hiçbir neden yok, Türkiye’deki krizden korkup tatili planınızı iptal etmeyin” çağrısı yaptı.

“Frankfurter Allgemeine Zeitung” gazetesine konuşan Bareiss, kendisinin de tatilini bir süre önce Türkiye’de geçirdiğini hatırlattı. Ancak turizm bakanının bu çağrısını yaptığı gün Türkiye’de yaz tatilini geçirmeye çalışan bir Alman vatandaşı tutuklanarak cezaevine konuldu.

Almanya’nın Hamburg kentinde yaşayan İlhan A. memleketi Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde sosyal medya üzerinden ‘terör örgütünün propagandasını’ yaptığı suçlamasıyla önce gözaltına alındı, daha sonra mahkeme kararıyla tutuklandı.

Alman Dışişleri Bakanlığı’nın verdiği bilgilere göre böylelikle Türkiye’de siyasi amaçlarla cezaevinde bulunan Alman vatandaşlarının sayısı da 5’ye yükseldi. Geçtiğimiz yıl da Almanya ve Erdoğan rejimi arasında rehine krizi yaşanmıştı. Türk devleti 10’dan fazla Alman vatandaşını cezaevine atarak, tavizler koparmaya çalışmıştı. Berlin-Ankara hattında yapılan kirli anlaşmalar sonucunda Alman tutuklularının bazıları serbest bırakılmıştı.