Alman polisi Kürt vekili hedef gösterdi!

24 Eylül'deki seçimlerde Sol Parti'nin listesinden Alman Federal Meclis üyeliğine seçilen Kürt siyasetçi Gökay Akbulut polis tarafından hedef gösterildi. Akbulut'a karşı başlatılan linç kampanyasına bazı medya kuruluşları da katıldı.

Almanya'da 24 Eylül'ü günü yapılan seçimlerde Kürt kadın siyasetçi Gökay Akbulut, Sol Parti’nin adayı olarak Federal Meclis'e girmeyi başarmıştı. 34 yaşındaki Akbulut, aday olduğu Mannhem'deki seçim bölgesinde “Sosyal, Eşitlik, Barış, Herkes için” sloganıyla seçim kampanyasını yürütmüştü.

Ancak haftalık haber dergisi Focus ise son sayısında Akbulut'u hedef gösteren bir habere yer verdi. Haberini Berlin'deki güvenlik kaynaklarına dayandıran dergi, Akbulut'un yıllardır Anayasa Koruma Örgütü'nün "istihbarat bilgi sistemi"nde fişlendiğini duyurdu.

Akbulut'un PKK ile yakın ilişkileri yüzünden istihbaratın takibinde olduğu belirtilirken, Focus'a konuşan Mannheim emniyet müdürlüğünde görevli polis şefi Dieter Schäfer Kürt kimliğiyle siyaset yapmayı tercih eden Akbulut'u hedef gösteren ifadeler kullandı.

Akbulut'un 2012 yılında Mannheim'de gerçekleşen ve polisin saldırısına uğrayan Kürt Kültür Festivali'nin sorumlularından biri olduğunu öne süren polis şefi "Akbulut yaralanan polislerden özür dilemedi. Üstelik beni provokatör olar lanse etti" şeklinde konuştu.

"AKBULUT SADECE DEMİRTAŞ'IN TERCÜMANIYDI"

Almanya'da yaşayan Kürtler 8 Eylül 2012 günü Mannheim kentinde "Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a statü" adıyla düzenlenen 20. Uluslararası Kürt Kültür Festivali'nde bir araya gelmişti. Fakat polis bayrak taşıyan 12 yaşındaki bir çocuğa saldırmasıyla başlayan şiddet olaylarında yüzden fazla festivali katılımcısı yaralanmıştı.

Daha sonra bu olaya ilişkin kitap yazarak ünlü olmaya çalışan polis şefi Schäfer festivalde yaralanan ve kriminilize edilen Kürtlerden söz etmemesi ise dikkat çekici. Baden-Württemberg Eyaleti Sol Parti teşkilatı ise polis müdürü Schäfer ile Focus dergisinin haberinde yer iddiaları yalanladı.

Gökay Akbulut'un sözü edilen festivali organize edenlerden olmadığına dikkat çeken Sol Parti "Akbulut, sadece festival için Mannheim'e gelen HDP Eş genel başkanı Selahattin Demirtaş için tercümanlık yaptı. Üstelik Akbulut o gün yaşanan olaylar sırasında ortamı sakinleştirmek için büyük çaba sarf etti" bilgisini verdi.

Akbulut'un Almanya'daki Kürt toplumu için yaptığı çalışmalardan dolayı Türk milliyetçileri ve Türk istihbaratı tarafından sürekli tehdit edildiğini hatırlatan Sol Parti, Alman istihbaratının ise takibini sona erdirmesini istedi. Ayrıca Sol Parti Baden- Württemberg Eyaleti sözcüsü Heidi Scharf de Akbulut ile dayanışma mesajı yayınladı.

2007 yılında bir üniversite öğrencisi olarak Sol Parti’ye olan Akbulut, partisinin eyalet yönetiminde yer aldı ve 2014 yılından bu yana Belediye Meclisi üyesiydi.