Alman Parlamenterlerden oluşan heyet Amed'e de gidecek

Erdoğan rejimiyle Almanya arasında devam eden İncirlik Hava Üssü krizinde diyalog yolunun bulması için Türkiye'ye gidecek olan bir grup Alman milletvekilinin Amed'e de uğrayacağı öğrenildi.

ANF'nin aldığı bilgilere göre Federal Meclis Başkanvekili Claudia Roth'un başkanlığındaki heyet, Cuma günü Amed'de Ahmet Türk ile görüşmeyi planlıyor.

Erdoğan rejiminin Alman parlamenterlerinin İncirlik Hava Üssü'nde görev yapan Alman askerlerini ziyaret etmesine izin vermemesi ardından Türkiye-Almanya arasında başlayan kriz sürüyor.

Krizde diyalog yolunun bulunması için Alman meclisinden bir heyet Türkiye'ye gidiyor.

Federal Meclis Başkan Yardımcısı Yeşiller Partisi Milletvekili Claudia Roth başkanlığındaki heyetin ziyareti Perşembe günü başlayacak.

Pazar gününe kadar sona erecek ziyarette Alman parlamenterler, AKP milletvekillerinin yanı sıra Türkiye'deki muhalefet partilerin temsilcileriyle de bir araya gelecek.

CLADİA ROTH VE HEYETİ AMED'E DE GİDECEK

ANF'nin Yeşiller Partisi'ne yakın kaynaklardan aldığı bilgilere göre ise Claudia Roth ve heyeti Cuma günü Amed'e de gidecek.

Roth'un Cuma akşamı Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanıyken İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Ahmet Türk ile görüşmeyi planladığı öğrenildi.

HDP, DTK ve DBP'den yetkililerinin de görüşmeye katılması bekleniyor.