AKP'ye oy vermişler de vazgeçiyor

Erdoğan'ın Kürt düşmanlığına dayalı ittifakının Kürt halkının onuruna dokunduğuna dikkat çeken Batman Milletvekili Başaran, "HDP’ye oy vermemişler bile kabullenemiyor. HDP’ye oy verecekler" dedi.

Bu dönemin daha zor olmasına rağmen coşkunun ve ilginin yoğunluğuna işaret eden HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, "Halk bizzat her yerde; birebir mahallesinde, komşusunda, bakkalında, manavında, sosyal medyasında müthiş bir seçim çalışması yürütüyor" şeklinde konuştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkan Yardımcısı ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, 24 Haziran’da yapılacak seçimin çok şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıkaracağını, Batman için de bunun geçerli olduğunu söyledi. Başaran, devletin bütün kurumlarının AKP lehine çalışmasına, baskılara, OHAL koşullarının yarattığı ağırlığa rağmen çok büyük bir coşkuyla karşılandıklarını kaydetti.

BARAJ SADECE KÜRTLERE KARŞI

Bütün siyasi partilerin seçimlere sıfır barajla katılması gerektiğini, barajın ittifaklar lehine değil, bütün partiler lehine düşürülmesini savunduklarını belirten Başaran, "6 milyon seçmenin oyunu almışız ama baraj tehlikesiyle karşı karşıya bırakılmak isteniyoruz ama Büyük Birlik Partisi’ne (BBP) baraj yok. Bizim cezaevindeki yöneticilerimizin toplamı kadar bir seçmen kitlesi bile yok ama bugün Diyarbakır’da AKP listesinden Meclis'e girmeye hazırlanıyor. En küçük bir partinin de kendisini Meclis'te ifade etmesini savunuyoruz ama barajı sadece Kürtler ve HDP için tutmak haksızlıktır" dedi.

BARAJ ALTINA GÖRE KURGULANMIŞ

AKP’nin bitme noktasına geldiğini ve kendini kurtarmak için HDP’yi baraj altında bırakmaya çalıştığını ifade eden Ayşe Acar Başaran şunları söyledi: "Erdoğan açık bir şekilde HDP’nin baraj altında bırakılmasını emrediyor. HDP baraj altında kalmazsa en fazla alacakları milletvekili sayısı 276 olacak. Bu anlamda Meclis aritmetiğini değiştirecek gücümüz var. Buradan da anlaşılacağı gibi bütün oyunlar HDP’yi baraj altında bırakacak şekilde kurgulanmış. Medya ambargosu uygulanıyor. Büyük bir baskı ve zulüm altındayız ama Meclis'in yapısını belirleyecek güç de HDP’nin elinde ve herkes bunun farkında. Bugün baraj kalkarsa kesinlikle daha fazla oy alabiliriz."

HALKIMIZIN İNANCIYLA AYAKTAYIZ

Ayşe Acar Başaran, kayyumcu zihniyetin bugün HDP’yi aynı mantıkla baraj altında bırakmak istediğini ve bu vesileyle kendini kurtarmaya çalıştığını belirterek, "Bütün etkinliklerimiz illegalize ediliyor, saldırıya uğruyor. AKP iktidarı fiiliyatta partimizi kapatmış ama halkımızın iradesiyle ayaktayız. Halkımızın inancı sayesinde ayaktayız, yoksa bu kadar saldırıya hiçbir parti dayanamazdı. İktidar seçim çalışmalarını yürütmek yerine bizi baraj altında bırakma çalışması yapıyor" şeklinde konuştu.

HALK SEÇİM ÇALIŞMASI YAPIYOR

Bu dönemin daha zor olmasına rağmen coşkunun ve ilginin yoğunluğuna işaret eden Başaran, "Halk bizzat her yerde; birebir mahallesinde, komşusunda, bakkalında, manavında, sosyal medyasında müthiş bir seçim çalışması yürütüyor. Halkın yüreğinde Cizre, Sur ve son olarak da Hasankeyf gibi yerler ağır yaralar, derin izler bıraktı. Sürekli dualarla karşılaşıyoruz. Allah bizi bu zulümden kurtarsın, diye. Demirtaş’ın fotoğraflarını bağırlarına basıyor, evlerinin en güzel köşesine asıyorlar" dedi.

MHP İLE KÜRT DÜŞMANLIĞI İTTİFAKININ ETKİSİ

Erdoğan'ın sadece Kuzey'de değil, diğer parçalardaki Kürtlere tavrının, mesela Kerkük ve Efrîn yaklaşımının, Kürt halkının onuruna dokunduğuna dikkat çeken Başaran, şunları ifade etti: "AKP ve MHP ittifakı Kürtlere karşı oluşturulan ittifaktır ve bu ittifak halkı yaraladı. AKP, Kürtleri kabul etmeyen hata olmadığını iddia eden MHP ile ittifak yapıyor ve Kürtlerden de oy bekliyor. Bu temelde daha önce HDP’ye oy vermemiş Kürtler bile bugün bunu kabullenemiyor. ‘Bizim vicdanımız bunu kabul etmiyor ve bu sefer HDP’ye oy vereceğiz' diyorlar."