‘AKP terörüne teslim olmayacağız’

HDP, ESP, SKM, SGDF, ETHA ve Ezilenlerin Hukuk Bürosu’na yönelik gerçekleştirilen gözaltı furyası HDP İstanbul il binasında düzenlenen kitlesel açıklamayla protesto edildi.

Çok sayıda sosyalist parti ve demokratik kitle örgütünün katıldığı açıklamada, “AKP terörüne teslim olmayacağız” mesajı verildi.

HDP ve birleşenlerin, ETHA çalışanları ve avukatların aralarında bulunduğu 16 kişinin gözaltına alınması HDP İstanbul il binasında yapılan açıklamayla protesto edildi. Barış Anneleri, SYKP, Özgür Gelecek, SMF, KESK KHK İstanbul direnişçileri, Kızılbayrak, TJA, SODAP, SKM, ÖGK, Suruç Aileleri ve Yaralıları, Limter-İş Sendikası, SGDF yöneticileri hazır bulunduğu açıklamada, “Gözaltı terörüne teslim olmayacağız” pankartı açıldı.

Toplantıda ilk konuşma HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Esengül Demir tarafından yapıldı. 19 Ekim gece yarısı yapılan operasyonu değinen Demir, AKP'nin 20 Temmuz darbesi ardından başlayan gözaltı ve tutuklama süreci eksilmeden devam ettiğine dikkat çekti. Yüzlerce siyasi parti, basın çalışanı, kamu emekçileri olmak üzere hukuksuz bir şekilde gözaltına alındığını hatırlatan Demir, gözaltların avukatla görüşmesinin engellendiğini hiçbir belirtti.

‘DARBEYİ KENDİ ZEMİNİNE ÇEVİREN AKP MUHALİF AVINDA’

ESP EŞ Genel Başkanı Fadime Çelebi, AKP faşizminin sosyalist, devrimci, muhalif kesimlere yönelik saldırılarının sürdüğünü vurguladı. Operasyonların 7 Haziran'dan sonra başladığını dile getiren Çelebi, “AKP ve Saray son iki yıldır tüm muhalif kesimlere yönelik topyekün saldırıyla karşı karşıya bırakılıyor. Darbeyi kendi zeminine çeviren AKP, bunun zeminini tüm toplamsal kesimlere gözaltı, operasyon olarak uygulamakta” dedi.

‘SALDIRILARI PÜSKÜRTMENİN TEK YOLU TOPYEKÜN MÜCADELE’

ESP’nin dünden bugüne bir dizi saldırılara maruz kaldığını hatırlatan Çelebi, “Yine saldırılarla yüz yüze olduğumuz bir süreçten geçiyoruz. Dün gece itibariyle partimizin Genel Başkanı Yardımcısı Özlem Gümüştaş, SKM çalışanı Sezin Uçar, etkin haber çalışanları ve sosyalist arkadaşlarımız gözaltına alındı. Hepimiz bu gözaltların amacını biliyoruz. Komplo ve tasfiye hareketiyle karşı karşıya bırakılmak isteniyoruz. Bu saldırılar altında hiçbir şekilde ezilmedik. Bu saldırılarla partimizin iradesini, yöneticilerinin iradesini kıramayacaklarını; AKP ve saray faşizminin saldırılarını boşa çıkartılacağını herkes tarafından bilinmeli” diye konuştu.

Bu operasyonun ESP’ye değil ye birleşik harekete dönük yapıldığını kaydeden Çelebi şunları dile getirdi: “Biz bu saldırıyı toplumsal dönük bir saldırı olarak ele alıyoruz. O nedenle de saldırıları püskürtmenin yolunun mücadeleyi birlikte büyütmekten geçtiğini de biliyoruz.”

16 kişinin ne ile suçlandığını bilmediklerini aktaran Çelebi, bu saldırılara karşı topyekün direniş ve mücadeleyi büyütmek gerektiğini vurguladı.

‘HDP’Yİ BÜYÜTMEK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ’

SODAP adına söz alan Kezban Konukçu da saldırıların HDP'ye ve bileşenlere yönelik olması dikkat çekici olduğunu dile getirdi. “Saray faşizminin en büyük tehdidi partimiz ve bileşenleri oluşturmaktadır” diyen Konukçu, “AKP faşizminin korkusuna karşı HDP'yi daha fazla büyütmek için elimizden geleni yapacağımız” dedi.

SGDF Ali Deniz Esen ise, “Son dönemde yaşananlar hepimize yönelik saldırılar” dedi. SGDF'nin de Suruç katliamından sonra birçok operasyona maruz kaldığını belirten Esen, süreci şöyle anlattı: “Yoldaşlarımız tutuklandı. En son süreçte, yoldaşlarımızın kaçırıldığını darp edildiğini gördük. Bu saldırı serisi ev operasyonlarıyla devam ediyor. Sosyalist gençlik bu saldırılara karşı sesini yükseltmeye devam edecek.”

Açıklamalar, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganıyla sona erdi.