Bir günde 8 HDP'li belediye gasp edildi-YENİLENDİ

AKP rejimi, Batman, Silvan, Lice, Eğil ve Ergani belediyelerinden sonra Güroymak (Norşên), Gökçebağ ve Halfeli belediyelerini de gasp etti.

HDP’li Güroymak (Norşên) Belediyesi, Türk İçişleri Bakanlığı tarafından gasp edilerek, polislerce ablukaya alındı. Görevleri gasp edilen belediye eşbaşkanları Hikmet Taşdemir ve Dilek Ozan’ın yerine Güroymak Kaymakamı Muhammet Furkan Sancaktutar kayyım olarak atandı.

Siirt merkeze bağlı Gökçebağ Beldesi de gasp edilerek kayyım atandı. HDP’li Gökçebağ Belde Belediye Başkanı Serhat Çiçek de gözaltına alındı. Belediyeye Kurtalan Kaymakamı İhsan Emre Aydın’ın atandığı bildirildi.

Aynı saatlerde Iğdır Halfeli merkez belde belediyesi de gasp edilerek kayyım atandı. Belde belediye ebaşkanları ise gözaltına alındı. 

Gün içinde gasp edilen HDP'li belediyelerin sayısı 8'e ulaştı. Sabah saatlerinde Batman, Silvan, Lice, Eğil ve Ergani belediye başkanlarının görevleri gasp edilmişti. Belediye başkanları evlerinde gözaltına alınmış, yerlerine kayyım atanmıştı.

HDP, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde 3 büyükşehir, 5 il, 45 ilçe ve 12 belde olmak üzere toplam 65 belediye kazanmıştı.

BELEDİYELERİN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU GASP EDİLDİ

Bunlardan 6’sı KHK'li oldukları gerekçesiyle mazbatalarından olmuş, gasp edilen yerlerine seçimleri kaybeden AKP adayları yerleştirilmişti.

Son kayyım atamaları ile birlikte HDP’nin 3 büyükşehir, 2 il, 31 ilçe ve 4 belde belediyesine kayyım atanmış oldu. HDP yönetiminde 20 belediye kaldı.