AKP-MHP işbirlikçilerine 3 kentte eylem-YENİLENDİ

YPS/YPS-JIN Koordinasyonu, Şehit Zeryan Deniz İntikâm Birimi'nin, Adana, İstanbul ve Eskişehir'de işbirlikçilere dönük eylemler düzenlediğini açıkladı. YPS ve YPS-JIN, "intikâm hamlesi kapsamında her yerde hedeflemeye devam edeceğiz" dedi.

YPS ve YPS-JIN Koordinasyonu, 'Sömürgeciliğe ve ajan-işbirlikçiliğe karşı intikâm hamlesi' kapsamında Şehit Zeryan Deniz İntikâm Biriminin, Adana, İstanbul ve Eskişehir'de eylemler düzenlediğini duyurdu.

'İŞKENCECİ, GASPÇI İKTİDARIN YANINA KALMAYACAK'

Koordinasyon tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, "AKP-MHP faşizminin çöküşü hızlandıkça daha faşizan ve barbar yöntemlerle  Kürdistan halkın kutsal değerlerine ve kazanımlarına saldırmaktadır. Son çırpınışını yaşarken şehitliklerimize saldıran, Kürt çocuklarına sokak ortasında işkence eden, belediyeleri gasp eden AKP-MHP faşist rejiminin yaptıkları yanına kalmayacaktır" denildi.

'KÜRDİSTAN VE TÜRKİYE'DE EYLEMDEYİZ'

"Kürdistan halkının öz savunma güçleri, tarihi intikâmını tüm Kürdistan ve Türkiye şehirlerinde gerçekleştireceği eylemlerle alacaktır" vurgusunda bulunan YPS ve YPS-JIN, "Sömürgeciliği ve onun işbirlikçi yapısını, başlatmış olduğumuz intikâm hamlesi kapsamında her yerde hedeflemeye devam edeceğiz" dedi.

İŞBİRLİKÇİ ŞAHSIN EVİNE SABOTAJ

Şehit Zeryan Deniz İntikâm Biriminin eylemleri şöyle:
"Birim üyelerimiz 15 Mayıs günü gece saatlerinde Adana’nın Yüreğir ilçesi Yeşilbağlar Mahallesi'nde AKP işbirlikçisi bir şahsın evine yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirdi. Eylem sonucunda işbirlikçi şahsın evinde büyük çapta hasar meydana geldi. Eylemden sonra işgalci polis ve PÖH güçleri saatlerce sokağı ablukaya aldı.

SAVAŞA DESTEK VEREN FABRİKA YAKILDI

Şehit Zeryan Deniz İntikâm Birimimiz, 14 Mayıs günü gece saatlerinde İstanbul’un Ümraniye ilçesinde Dudullu Organize Sanayi Bölgesindeki AKP-MHP faşist rejiminin savaş kasasını besleyen bir şahsa ait geri dönüşüm fabrikasına yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen eylem sonrasında olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye getirildi. Saatlerce yanan fabrika ise tümden imha oldu.

KAYMAKAMLIĞIN DEPOSU YAKILDI

Birimimiz, 15 Mayıs günü gece saatlerinde Eskişehir’de Tepebaşı Kaymakamlığı’na ait depoyu ateşe vererek yaktı. Gerçekleştirilen eylem sonucunda deponun büyük bir kısmı yanarak imha oldu."