AKP emrediyor kayyum yapıyor!

İşsizliğin ve yoksulluğun çok yüksek olduğu Van’da, Büyükşehir Belediyesi kayyumu, AKP Van İl Örgütü’nün istediği işçileri işten atıyor.

Van Büyükşehir Belediyesi kayyumunun daha önce işten attığı ama mahkemeyi kazanarak işe dönmeyi bekleyen 250 işçinin yeniden işe alınmayacağı, bu işçilerin yerine AKP Van İl Örgütü’nün hazırladığı kişilerin işe alınacağı belirtiliyor.

HDP’li Van Büyükşehir Belediyesi’ne 2016’da kayyum atanmasından sonra yüzlerce işçi işten çıkartıldı. Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, Kasım 2016’da gözaltına alınıp tutuklandıktan sonra kayyum atandı.

Van Kayyumu Murat Zorluoğlu döneminde Kayseri'den getirilerek Van Büyükşehir Belediyesi'ne Genel Sekreter yapılan Mustafa Yalçın, çektiği videoda, “Tabii bunların hepsini yok etmek üzere… 653 kişiydi galiba benim imzamla işten çıkardığımız. Bir o kadar da Kanun Hükmünde Kararname ile işlerine son verilenler oldu ama şunu söyleyeyim: Ben işten uzaklaştırmaları yaparken çok büyük keyif aldım, zevk aldım. Bunu Sayın Haseki ile de paylaştım" ifadelerini kullandı.

Van Büyükşehir Belediyesi’nden 2016’da kayyum Murat Zorlu tarafından işten çıkarılan 250 işçi, işlerine geri dönmek için mahkemeye başvurdu. 31 Mart Yerel Seçimleri’nden önce mahkemeyi kazanan işçiler, işlerine geri dönmeyi beklerken, işe alınmayarak sınavları başarısız sayıldı. Belediyeyi mahkemeye veren işçiler, mahkemeyi yeniden kazanmasına rağmen AKP Van İl Örgütü’nün kayyuma baskı uyguladığı ortaya çıktı. AKP Van İl Örgütü, atılan işçilerin yerine, hazırladığı listedeki isimlerin alınmasını istedi. Üstelik son olarak geçen hafta işten çıkarılan 6 işçinin yerinin de bu şekilde doldurulacağı öğrenildi.