Ahmet Türk: 7 Haziran’dan daha fazla oy alacağız

Seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ahmet Türk, "Suruç’ta insanları öldürdüler ve bunu seçime malzeme ediyorlar. Biliyoruz ki biz 7 Haziran’dan daha fazla oy alacağız" dedi.

AKP iktidarı tarafından yerine kayyum atanarak görevden alınan Mardin Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, 24 Haziran seçimleri ve gündeme ilişkin konuları ANF'ye değerlendirdi. AKP'li Milletvekili ve yakınlarının Suruç’ta yaptığı katliam hakkında, “Yalanlarla iş yürümez” diyen Ahmet Türk, seçimlerde Kürtleri düşman gören bir zihniyetle karşı karşıya olduklarını fakat mutlaka kazanacaklarını söyledi.

OLAYI FARKLI YERE ÇEKMEYE ÇALIŞIYORLAR

Suruç’ta AKPliler Hacı Esved Şenyaşar ile oğulları Adil ile Celal’ın AKP’liler tarafından katledilmesini değerlendiren Türk, "Suçlular belli, suçlular suçüstü yakalanmış, hastanede bile oradaki yaralılar ve yaralısını gören baba hunharca katledilmiştir. Şimdi bunu farklı bir yere çekmenin bir anlamı yok. Yaptıkları katliamı seçim çalışmalarına malzeme ediyorlar. Zaten halk buna inanmıyor ve mutlaka bunun ciddi bir şekilde araştırılması gerekiyor" dedi. Türk, Suruç'a gitmeleri engellenen STK’lerın, baroların ve insan hakları derneğinin tekrar olay yerine gitmesini ve halkı sesini dinlemesi gerektiğini belirtti.

HALK KATLİAMI ASLA UNUTMAYACAKTIR

Basının ve hükümetin HDP’lileri hedef göstermesine tepki kösten Türk şunları kaydetti: HDP, PKK yaptı gibi bir iftira ile bunu halka yutturmak artık mümkün değil. Dünya artık nelerin yaşandığını biliyor, Kürtlerin neler yaşadığını, Türkiye halkının neler yaşadığını biliyor. Bugün aslında bu işin altında kalmışlardır. Nereye çekerlerse çeksinler halk bu katliamı, yaşanmış linç olayını asla ve asla unutmayacak. Müsebbiplerini de çok iyi biliyor."

7 HAZİRAN’DAN DAHA FAZLA OY ALACAĞIZ

HDP yönelik baskılara değinen Tük, HDP'yi düşman gören bir zihniyetle karşı karşıya olduklarını söyledi. HDP‘nin gittikçe güçlendiğini belirten Ahmet Türk, "HDP hem Kürdün, hem Türkün, hem Alevinin, ezilenlerin, vicdan sahibi insanların desteğini alınca bunu bölmeye bunu parçalamaya, iftiralarla bunu küçültmeye çalışıyorlar ama hiç bir yararı olmaz.

Umut ediyorum ki Avrupa'daki seçmen katılımı da güçlü olur, çünkü Avrupa’da ki oyların bizler için çok büyük bir önemi var. Özellikle hep vurguladık söyledik arkadaşlarımız da hep dile getirdi iyi bir çalışma yaptılar. Biz 7 Haziran üstünde bir beklenti içindeyiz ve mutlaka daha fazla oy alacağız" diye konuştu.