Afyon'daki tutsaklara işkence: El ve bacakları kırıldı!

Afyonkarahisar T Tipi'ndeki tutsaklardan Mehmet Ali Kayan, "İşkenceye uğradık; el ve bacaklarımızda kırıklar oluştu" dedi. Kayan, bazı tutsakların falakaya yatırdığını da aktardı.

MA'nın haberine göre, Mardin'in Derik ilçesinde, 2015 yılında 'örgüt üyeliği' iddiasıyla tutuklandıktan sonra 11 yıl 6 hapis cezası verilen Mehmet Ali Kayan (32), işkenceye uğradıklarını açıkladı.

Kayan, ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde, tutsak olduğu Afyonkarahisar 1 No'lu T Tipi Cezaevi’ndeki işkenceleri ve hak ihlallerini anlattı.

EL VE BACAKLARINI KIRDILAR, FALAKAYA YATIRDILAR

Kayan, 10 gün önce Afyonkarahisar E Tipi Kapalı Cezaevi'nden buraya sürgün edildi. Kayan, cezaevinde kendilerine çıplak arama ve ayakta sayım gibi dayatmalarda bulunulduğunu kaydetti. Tutsaklara televizyon, radyo ve gazetenin verilmediğini dile getiren Kayan, gardiyanlar tarafından "burada bizim hükmümüz geçer" diye tehdit edildiklerini aktardı. Hastalanan tutsakların revire çıkarılmadıklarını söyleyen Kayan, söz konusu uygulamalara tepki gösterdiklerinde gardiyanlar tarafından koğuşlarının basıldığını ve darp edildiklerini kaydetti. Kayan, darp edilme sonucu kendisinin elinin kırıldığını, yine bazı arkadaşlarının bacaklarında kırıklar oluştuğunu ifade ederek, kimi tutsakların da falakaya yatırıldığını ve ayaklarının altında morarmalar olduğunu söyledi.

AİLESİNDEN DUYARLILIK ÇAĞRISI

Baba Mahmut Kayan (61), "Çocuklarımızı öldürseler kimsenin haberi olmayacak” dedi, oğlunun yaşananları tam olarak aktaramadan konuşma süresinin tamamlandığını dile getirdi.
Baba Kayan, kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu.

Anne Sultan Kayan (59) ise oğlunun uzak cezaevine gönderilmesine tepki gösterdi, görüşe gidemediklerini söyledi.