Adana ve Mersin Newroz'a hazır

HDP Adana İl Eşbaşkanı Mehmet Mahsun Erig ile HDP Mersin İl Eşbaşkanı Zelal Önen, her iki kentte yaşayanları Newroz kutlamalarına çağırdı.

Her sene izin verilse de verilmese de halkın alanlara çıkarak kutladığı Newroz Bayramı bu sene de Adana’da renkli görüntülere sahne olacak gibi görünüyor. Bu yıl Adana’da yapılacak olan Newroz hazırlıklarına ilişkin konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Eşbaşkanı Mehmet Mahsun Eriğ, "İster alanlarda, ister mahallelerde, Adana’da Newroz ile kazanacağız. Bu şiar ile hazırlıklarımız sürüyor.

Birçok kişi bilir ki Newroz, demirci Kawa’nın zalim Dehak’ın karşısında kazandığı mücadeleyi, zaferi simgeleyen bir gün. O nedenledir ki Newroz bu yıl açlık grevindeki yoldaşlarımızın, Leyla Güven’in direnişi ile bu tecridi kıracağımıza inanıyorum. Bu sene Adana Newroz'u, Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu alanında saat 13.00’te yapılacak" şeklinde konuştu.

‘BU NEWROZ DİRENİŞÇİLERİN NEWROZ'U OLACAK’

Newroz kutlamasına HDP’li milletvekillerinin yanı sıra Koma Gulen Xerzan ve Koma Şıtlen Azadiye müzik gruplarının da katılımı ile kutlamaların renkleneceğini ifade eden Eriğ, "Bu Newroz seçimlerde Cumhur ittifakını geriletmeye yönelik de güçlü bir duruş sergileyecektir. Bu anlamda da mesajlarımız olacak. Adana’nın her köşesinde Newroz çalışmalarımızı en güçlü şekilde götürüyoruz. Her yerde afiş ve pankartlarımızı da astık. Bu anlamda bizlerde diyoruz ki, bu Newroz açlık grevindeki yoldaşlarımızın direnişinin Newroz'u olacak" dedi.

"Bu Newroz serhildan ruhu ile halklara özgürlük ve barış getirmesini umuyoruz" diyen Eriğ konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Her sene on binlerce halkımız ile alanlarda olduğumuz bu kutsal günde, bu yıl çok daha kitlesel bir katılım bekliyoruz. Newroz sadece Kürt halkının değil tüm Ortadoğu halkının bayramıdır. Bizler de Adana halkını, bu şehirde yaşayan herkesi o gün alanlara renklerini taşımaya çağırıyoruz. Partimizin gençlik meclisi de, kadın meclisi de kendilerine özgün çalışmalar içerisindeler.           

‘DİRENİŞÇİLERİN SESİNİ ALANLARA TAŞIYALIM’

Mersin’de 21 Mart günü gerçekleştirilecek Newroz kutlamaları ile ilgili konuşan HDP Mersin İl Eşbaşkanı Zelal Önen, hazırlıklarının tamamlandığını ve açlık grevi direnişçilerinin çığlığını kendi çığlıkları ile birleştirmek için alanlara ineceklerini söyledi. "Her yıl olduğu gibi bu sene de 21 Mart Newrozu'na hazırız. Seçim coşkusunu Newroz coşkusu ile birleştireceğiz” diyen Önen, "Bu Newroz'da açlık grevi direnişçileri ile de sesimizi birleştirmek için daha güçlü bir şekilde de bu tecride dur demek için alanlarda olacağız. Gelin, açlık grevi eylemcilerinin sesini alanlara taşıyalım" diye konuştu.

Bu sene Newroz'un hafta içi kutlanacak olmasından dolayı katılımda bir azalma yaşanmayacağını belirten Önen, "Mersin halkı politiktir. Newroz'un hafta içine denk gelmesi bu halkın alanlara inmesine asla engel olamaz. Bu gibi durumlar halkımızı etkilemeyecektir ve göreceğiz ki herkes orada tek bir ses için bir araya gelecek zılgıtlarını atacak. Bizim için hem bayram hem direnişin günü olan Newroz, mücadele ateşinin tüm halka yayılacağı bir gün olacak" dedi.

ULUSAL KIYAFETLERLE ALANLARDA OLALIM

Bu yıl ki Newroz’un geçen senelere göre çok daha önemli bir Newroz olduğunu kaydeden Önen, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Biz inanıyoruz bu seneki Newroz halkımız içerisinde büyük bir coşkuyla kutlanacak, baskılara, zulme karşı daha da net bir cevap olacağız. Bundan dolayı halkımızın yoğun bir katılım sergilemesini istiyoruz. Halkımızın Newroz coşkusuyla birlikte 31 Mart günü sandıklara gidip oyunu haktan, hukuktan, adaletten ve özgürlükten yana kullanmasını istiyoruz. Buradan kadınlarımızı ve gençlerimizi özellikle ulusal kıyafetleriyle, zılgıtlarıyla, coşkuları ile alandaki yerlerini almaya çağırıyoruz."