Adana'da gözaltı sayısı 35’e çıktı

Adana'daki siyasi soykırım operasyonunda en az 35 kişi gözaltına alındı. Polis, gözaltı sırasında kameraları evden çıkararak şiddet uyguladı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Binevş Kültür Sanat Derneği'yle ilgili yürüttüğü bir soruşturmayı gerekçe göstererek 38 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Soruşturma kapsamında Binevş Kültür Merkezi ile Adana, Mersin ve Amed'de bazı adreslere siyasi soykırım operasyonları düzenlendi. Baskınlarda, polislerin evlerin kapılarını kırdığı ve evlerdekileri darp ettiği belirtildi.

GÖZALTINA ALINANLAR
 
Baskınlarda yapılan aramaların ardından şu isimler gözaltına alındı:

"Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Eşbaşkanı Helin Kaya ve Mehmet Karakış, HDP PM üyeleri Abdurrahman Oral ve Ahmet Yıldız, DBP Çukurova Bölge eşsözcüleri Şilan Turğa ve Enver Güler, Seyhan Belediyesi Başkan Yardımcısı Funda Buyruk ile Binevş Kültür Merkezi çalışanları İlyas Arzu, Murat Gürbüz, Suat Ekin ve Jiyan Savcı, HDP Adana İl Yöneticisi Ahmet Akdoğan, HDP Gençlik Meclisi üyesi Mazlum Gök, TJA aktivisti soyadı öğrenilemeyen Emetullah Akçaray ve Sever Uzun, Akdeniz Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AYKAY-DER) Eşbaşkanı Süphiye Bayav ile Jiyan Aslan, Mahsum Uzun, Zilan Çiçek, Mehmet Saruhan, Hayrettin Öz, Mehmet Sait Dikmen, Vakkas Durgut, Evin Özbay Dilan Yiğit, Gülbahar Akman, Yaşar Akman, Mehmet Solmaz, Bedri Şengül, Zilan Taş, Ayşe Solmaz, Mehmet Aykut, Ramazan Demirhan ve isimleri öğrenilemeyen 2 kişi."
 
Binevş Kültür Sanat Derneği'ndeki aramalar sona ererken Seyhan Belediyesi Başkan Yardımcısı Funda Buyruk’un belediyedeki odasında da arama yapıldı. Gözaltına alınanlar, Adana Emniyet Müdürlüğü’nde tutuluyor. Hakkında gözaltı kararı olup, gözaltına alınmayan kişilerden biri de TJA aktivisti Zana Çoban. Çoban'ın Mersin'deki ailesinin de evi basıldı.

Gözaltı kapsamında Mersin’de Nafiye Çoban'ın, Zana Çoban’ın evde olmamasına rağmen evi basıldı. Çoban, polisler tarafından küfür, hakaret ve şiddete uğradı.