Adalet Yürüyüşü yayılıyor: Gezi Aileleri de katıldı

Adalet Yürüyüşü'ne katılan Gezi Aileleri, herkese sokağa çıkma çağrısı yaparken, yürüyüşün de Edirne'ye ve Kürt kentlerine kadar uzaması gerektiğini vurguladı.

Adalet Yürüyüşü 13'üncü gününde devam ederken, Türkiye'de adalet arayışında olan herkes yürüyüşe katılmaya başlıyor. Gezi Direnişi'nde çocukları katledilen aileler de yürüyüşe dahil oldu.

Ali İsmail Korkmaz ve Berkin Elvan'ın anne ile babası ve Ethem Sarısülük'ün ağabeyi, Ahmet Atakan'ın annesi yürüyüşte. Aileler, adalet için herkese yürüyüşe sahip çıkma çağrısı yaptı. 

'KÜRT KENTLERİNE KADAR UZAMALI'

Ağabey İkrar Sarısülük, Adalet Yürüyüşü'nü başından beri desteklediğini kaydederek, Gezi eylemlerinin Türkiye'nin miladı olduğunu söyledi. Gezi döneminde toplumsal muhalefete dahil olmadığını ve eksik kaldığını dile getiren Sarısülük, sonunda CHP'nin de sokağa inmeye başladığını söyledi. 

Yürüyüşün parti düzeyinde değil, Edirne'den Van'a kadar yayılması gerektiğini dile getiren Sarısülük, Gezi eylemlerinde ortaya konulan birlikteliğin bu yürüyüşte de sürmesi gerektiğini ifade etti. Sarısülük, temennisinin yürüyüşün Edirne'ye kadar uzaması ve sonrasında ise yakılıp yıkılan Kürt kentlerine kadar devam etmesi olduğunu vurguladı. 

'BİR AN ÖNCE ADALETİ GETİRMELİYİZ'

Anne Emsal Atakan ise, oğlunun öldürülmesinin üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen herhangi bir soruşturmanın açılmadığını, faillerin belli olmasına rağmen dosyaya bakan 5 savcının değiştiğini söyledi. Anne Atakan, çocuklarının barış ve adalet istediği için öldürüldüğünü söyledi. Anne Emsal, "Adalet herkes için lazım" derken, adalet gelmeden huzur olamayacağını vurguladı ve "Bir an önce adaleti getirmemiz lazım" diye ekledi.

Yine polisin katlettiği 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan ise, 4 yıldır adalet aradıklarını dile getirdi. Anne Elvan, bu yürüyüş bitse de adalet mücadelesinin devam etmesi gerektiğini söylerken, "Adalet onlar için de lazım" diye konuştu. 

Anne Emel Korkmaz da, "Umut ediyorum ki bir gün adalet gelecek bu ülkeye" mesajını verdi.