Adalet Yürüyüşü’ü 13’üncü gününde

Bugün 13’üncü gününde devam eden Adalet Yürüyüşü, Bolu Dağı’nı geride bırakırken, Gezi aileleri ile öldürülen kadınların yakınları katıldı.

Adalet Yürüyüşü 13'üncü gününde devam ediyor. Dün akşam mola verilen Düzce'ye bağlı Kaynaşlı mevkiinden hareket eden binler, günün ilk molasını Bolu Dağı’nı geride bırakarak verdi. Bugünkü yürüyüşe Gezi direnişi sırasında yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük, Berkin Elvan, öldürülen kadınların aileleri ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu da katıldı. Kadınlar ellerinde "Kadınlar için adalet" dövizleri taşıdı.

Yürüyüş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kısa bir konuşması ile başladı. "Bugün Köroğlu'nun diyarını terk ediyoruz. Köroğlu'na selamlar. Köroğlu gibi olanlara selamlar" diyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Onlar için yürüyoruz. Adalet için yürüyoruz. Birlikte yürüyoruz. Hiç kimse rahatsız olmasın. Provokasyonlara karşı dün akşam 12 maddelik bir genelge hazırladık, katılan herkese vereceğiz. 'Sakın şu veya bu nedenle bizi protesto edenlere bir saldırı, bir şiddet, bir ağır söz kullanmayın. Ne söylerlerse söylesinler, sadece onları alkışlayın' dedik. Dolayısıyla bu da bizim demokratik tavrımızı gösteriyor, adalete olan inancımızı gösteriyor, adalete ne kadar değer verdiğimizi ve insanlara ne kadar değer verdiğimizi gösteriyor."

Sık sık provokasyonlarla karşılaşan yürüyüşçülerin bugün 22 kilometrelik yolu geride bırakması bekleniyor.