Adalet Nöbetleri: Kayyumları göndermek için sandıklara!

Adalet Nöbeti'ndeki tutsak yakınları, yarın gaspçı kayyumları göndermek ve DEM Parti için sandıklara gitmeye çağırdı.

ADALET NÖBETLERİ

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununa demokratik çözüm için başlatılan Adalet Nöbetleri devam ediyor.


MÊRDÎN
Mêrdîn’de tutsak yakınları ve Barış Anneleri tarafından tutulan Adalet Nöbeti 83’üncü gününde devam etti. DBP İl Örgütü binasında süren nöbette yer alan eylemciler yerel seçimlere dikkat çekti.

Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) sanatçılarının da ziyaret ettiği Adalet Nöbeti'ne çok sayıda kişi de destek verdi.

Hasibe Mengirkaon isimli bir anne, cezaevlerindeki açlık grevleri ve Adalet Nöbeti'nin tek amacı olduğunu söyleyerek, "Başkanımız özgür olsun, diyalog kanalları açılsın, cezaevlerindeki tecrit kaldırılsın istiyorlar" dedi.
Hasibe Mengirkaon, “Herkes bilmeli ki düzen partilerine verilen her oy, zulüm olarak bize dönecek. Kendi partimize, DEM Parti'ye verilen her oy ise barışın üstüne atılan bir gül gibidir. 8 yıldır belediyelerimiz kayyumlar tarafından yönetiliyor. Kararlıyız, kayyumlar gidecek. Herkesi sandık başına gitmeye, siyasi iradesini ortaya koymaya davet ediyorum" diye konuştu.


AMED
Amed’de Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti, 117'nci gününde devam etti. Demokratik Bölgeler Parti (DBP) Rêzan (Bağlar) İlçe Örgütü binasında süren nöbeti Marsilya Dayanışma ve Özgürlük Derneği (Solidarté et Liberté Provence) üyeleri ziyaret etti. Tutsak yakınlarının taleplerini dinleyen heyet, seslerinin duyulması için ülkelerinde çalışma yürüteceklerinin sözünü verdi.
Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde bulunan kadın tutsaklar da, nöbetteki annelere dayanışma amacıyla mektup gönderdi.

 
ÊLİH
Êlih’teki Adalet Nöbeti 58’inci gününde DBP İl Örgütü binasında sürdü. Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde süren nöbet eylemcilerine Tevgere Jinên Azad (TJA), DBP, DEM Parti İl Örgütleri, Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri tarafından dayanışma ziyaretinde bulunuldu.
Eylemcilerden Herdem Koçer, “Bu topraklarda yaşayan onurlu halkımıza sesleniyorum. Yarın el ele verip sandıklara gitsinler. Kurdistan’daki bütün kayyumları Ankara’ya göndersinler” dedi. 

 

İSTANBUL

Marmara Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) öncülüğünde yürütülen Adalet Nöbeti, DEM Parti Sultangazi İlçe Örgütü binasında 111’inci gününde. Nöbet eyleminin yapıldığı salona, Türkçe ve Kürtçe, "Adalet için tecridi kıralım, toplumsal barış için zindanlara ses olalım" pankartı asılırken, katılımcılar, "Tecrîd sûcê mirovahiyê ye" yazılı önlükleri giydiği eylemde sık sık “Bijî berxwedana zindanan” ve “Bijî Serok Apo”  sloganları atıldı.

Adalet Nöbeti’ne destek ziyaretinde bulunan Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (YAKAYDER) yanı sıra  Sultangazi halkının kitlesel ziyaretleri sürdü.  

Nöbet eylemini gerçekleştiren anneler ise Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanana kadar her alanda olacaklarını ve direneceklerini kaydetti.