Adalet Nöbeti 114’üncü gününde

Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” talebiyle başlatılan Adalet Nöbeti, 114’üncü gününde sürdü.

ADALET NÖBET EYLEMİ

Amed’de Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” talebiyle başlatılan Adalet Nöbeti, 114’üncü gününde sürdü. Demokratik Bölgeler Parti (DBP) Rezan (Bağlar) İlçe Örgütü binasında devam eden nöbete katılan tutsak yakınları, “Tecrit insanlık suçudur” yazılı önlükler giyerek “Bijî berxwedana zindana” sloganı attı. 

Eylem boyunca Kürtçe şarkılar söylendi.

 

ÊLIH 

Êlih’te, Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti 55’inci gününde DBP il binasında devam etti. Eylem çok sayıda kişi tarafından ziyaret edildi. Nöbete sık sık “Jin jiyan azadî”, “Bijî berxwedana zîndanan”, “Bê Serok jiyan nabe” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. 

 

MÊRDÎN

DBP Mêrdîn il binasındaki süren Adalet Nöbeti 80’inci gününde. Barış Anneleri ve tutuklu yakınlarının sürdürdüğü eyleminde Kürtçe eğitim yanı sıra direniş şarkıları seslendirildi. Kilamların okunduğu nöbet eyleminde Kürtçe ve lehçeleri üzerine tartışma yürütülürken, sık sık “Bijî berxwedana zindana” sloganı atıldı.

Barış Annesi Atiye Yılmaz, “Biz bir yol açmak için burada Adalet Nöbeti’ndeyiz. Sonuç alana kadar da nöbetimizi sürdüreceğiz” dedi.

 

İZMİR 

EGE TUHAYDER ve Tevgera Jinên Azad (TJA) öncülüğünde “Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” kampanyası kapsamında başlatılan Adalet Nöbeti sürdü. DEM Parti Bayraklı ilçe örgütünde yapılan nöbet eyleminde sık sık “Biji berxwedana zindanda” ve “Jin jiyan azadi” sloganları atıldı.

Nöbette konuşan Barış Annesi Perihan Kortak, "Önderliğimiz 3 yıldır ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmüyor. İktidar şunu çok iyi bilsin; Ne yaparsa yapsın Kürt halkı önderliğini ve tutsaklarını hiç bir zaman yalnız bırakmadı, bırakmayacak. Kürt sorunun çözümü için tecrit kaldırılmalı çözüm yolları aranmalıdır. Tecridi kabul etmiyoruz, Kürt sorununa çözüm istiyoruz" diye belirtti.

 

MERSİN

Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER) öncülüğünde başlayan Adalet Nöbeti, 115’inci gününde  yoğun bir katılım ile dernek binasında devam etti. Nöbet eylemi annelerin söylediği stranlar ile devam eden nöbet, slogan ve ve zılgıtlar ile sona erdi.