Açlık grevleri kent kent yayılıyor

Hakkari, Urfa, ile Adana'da da İmralı tecridine karşı ve Leyla Güven'e destek için açlık grevleri başlatıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik ağırlaştırılmış tecridi protesto için açlık grevine başlayan, rehin tutulan HDP Milletvekili ve DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'e destekler sürüyor.

Amed ve Van'ın ardından Hakkari, Urfa ile Van'da da açlık grevleri başlatıldı.

HAKKARİ

Hakkari'de HDP'li milletvekilleri Sait Dede ve Nuran İmir, HDP il-ilçe yöneticilerinin katılımıyla parti binasında açlık grevi eylemi başlatıldı. Eylem öncesi açıklama yapan Dede, 24 Haziran seçimlerinde Leyla Güven'in Hakkari milletvekili olarak rekor bir oyla seçildiğini ve cezaevinde tutulmasının hiçbir hukuki yönünün olmadığını belirtti. Güven'in seçilmiş bir vekil olduğunu ve yargılamasının durdurularak salıverilmesi gerektiğini hatırlatan Dede, "Hakkari halkı olarak Leyla Güven’in taleplerinin arkasındayız. Tecrit derhal kaldırılmalı ve Sayın Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne kavuşturulması gerekiyor. Tecrit son bulana kadar bundan sonra da bu tür eylemlerimiz devam edecektir” dedi.

İmir ise tecridin Kürt dili, kültürü ve değerlerine karşı yapılan bir saldırı olduğunu söyleyerek, "Soykırımcı zihniyeti ancak barış ve demokrasi eylemlerini başlatarak yok edebiliriz. Güven`in başlatmış olduğu eylem onurlu ve kutsaldır" diye konuştu.

İmir, tüm herkesi bu eylemlere destek vermeye çağırdı.

Açıklamanın ardından iki günlük açlık grevi başladı.

URFA

HDP Urfa İl Örgütü de Güven'e destek  amacıyla il binasında açlık grevi başlattı. Eyleme HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Amed Milletvekili Semra Güzel, DBP İl Eş Başkanı Bekir Karageçili, HDP Haliliye İlçe Eş Başkanı Mahmut Memitanlı, MEYADER Temsilcisi ve Urfa Barış Annesi Hedlê Oğur ve Barış Anneleri Hazal Çam ile Selvi Üstünç’ün katıldı.

Ayşe Sürücü, Öcalan’a uygulanan tecritle, barışın ve ortak yaşamın tecrit edildiğini ifade etti. Güven’in talebinin talepleri olduğunu dile getiren Sürücü, Öcalan üzerindeki tecridin son bulmaması durumunda eylemlerin farklılaşarak devam edeceğini kaydetti.  

ADANA

HDP Adana İl Örgütü öncülüğünde de Leyla Güven'e destek vermek amacıyla 2 günlük açlık grevi başlatıldı. Parti binası önünde yapılan açıklamaya, HDP'li vekiller Remziye Tosun, Tülay Hatimoğulları ve Kemal Peköz'ün de aralarında bulunduğu çok sayıda partili ve kurum temsilcisi katıldı. 

HDP İl Eş Başkanı Gülseren Tural, Öcalan'ın Ortadoğu başta olmak üzere hakların ortak mücadelesini esas alan fikirlerinin saldırılara hedef olduğunu ifade etti. Tural, "Rehin tutulan Leyla Güven’in Sayın Öcalan için başlattığı açlık grevi eylemi haklı bir eylemdir ve talebi bizim talebimizdir. Bunun için diyoruz ki; Leyla Güven haklıdır, tecrit son bulmalıdır. Onun bu talebi bizim de talebimizdir. Öcalan’ın üzerindeki mutlak tecrit bir an önce son bulmalıdır" dedi.