Açlık grevi direnişçisi Doğan, eylemdeki anaları aradı

Türkiye Meclisi’ndeki eylemlerini HDP Genel Merkezi’ne taşıyan annelerden Şükriye Doğan’ı arayan oğlu Cengiz Doğan, tüm annelere, “Siz bizden daha fedakarsınız. Biz direnişimizle sizlere layık olmaya çalışıyoruz” dedi.

Çocukları açlık grevinde olan ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen annelerin, Meclis’te sürdürdükleri eylemi Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi’ne taşınmıştı. Burada eylemlerine devam eden annelerden Şükriye Doğan’ı Şakran Cezaevi’nde 1 Mart’tan bu yana açlık grevinde olan oğlu Cengiz Doğan aradı. Doğan’ın, sesi hoparlöre vermesi üzerine tüm anneler Cengiz Doğan ile görüştü.

Telefonda tüm annelere hitap eden Cengiz Doğan şunları söyledi: “Biz sizin her bir zılgıt sesinizi duyduğumuzda sanki özgür kalmış gibi hissediyoruz. Eylemde ve direnişte yer alan, kendini özgürleştirdiği gibi her bir zılgıtınızı duyduğumuzda ya da beyaz örtünüzü gördüğümüzde, sesinizi yükselttiğinizde mutlu oluyoruz. Sizin sayenizde başımız diktir. Size bir sitemimiz yok. Siz bizden daha fedakar ve fedaisiniz. Biz direnişimizle sizlere layık olmaya çalışıyoruz. Önderliğimiz de diyor ki bizi çoğaltacak olan annelerdir ve bizim de layık olmamız gereken annelerdir. Annelerimiz bizim yıllarca derdimizi çekmiş. Onlar, kültürümüzü inşa edenlerdir. Biji berxwedana dayikan. Sizin orada çektiğiniz fotoğrafları bize de gönderin. Tüm arkadaşlarımız sizi merak ediyor. Burada televizyon olmadığı için göremiyoruz. Herkese selamlar.”

Anneler de tutuklu Doğan’ın söylediklerine, “Bizim de sizinle başımız diktir. Sizin direnişiniz dünyaya yayıldı ve annelerinize güç verdi” diye cevap verirken, telefon alkışlar eşliğinde kapatıldı.

Annelerin devam eden eylemlerini akşam saatlerinde Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar ziyaret etti. Anneler ile sohbet eden avukatlar, İç Anadolu Bölgesi’ndeki cezaevlerinde yaşananlar ve açlık grevlerindeki tutuklular hakkında bilgi verdi.