Açar: Kardeşim intihar etmedi; ne olduysa emniyette oldu!

Alanya'da emniyet binasında intihar ettiği ileri sürülen Kürdistanlı Murat Açar'ın ağabeyi, "Cenazesini gördüm. Yüzünde ve gözünde morluklar vardı" dedi.

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde dün yol denetimi sırasında gözaltına alınan ve emniyet müdürlüğü binasından atlayarak intihar ettiği ileri sürülen 19 yaşındaki Murat Araç’ın cenazesini ailesi aldı. Cenazeyi Antalya Adli tıp Kurumu'ndan alan aile, Urfa'nın Ceylanpınar ilçesine doğru yola çıktı. Sabaha karşı Ceylanpınar'a varacak olan aile, çocuklarını Ceylanpınar merkezde defnedecek. 

'TELEFONDA MUTLUYDU; İNTİHAR MÜMKÜN DEĞİL'

Ağabey İlhan Araç, kardeşi için dün Jandarma tarafından arandıklarını ve kardeşlerinden birkaç yıldır haber alamadıkları için, ilk başta inanmadıklarını belirtti. Akabinde babasının fotoğrafı görmesiyle gözaltına alınanın kardeşi olduğunu öğrendiklerini kaydeden Araç, kardeşinin 1998 doğumlu olduğunu belirtti. Babasının kardeşiyle telefonda görüştüğünü, kardeşinin uzun bir aradan sonra babasıyla görüştüğüne sevindiğini söyleyen Ağabey Açar, kardeşinin intihar girişiminde bulunma ihtimalinin mümkün olmadığını söyledi. Sesinin telefonda mutlu geldiğini anlatan Ağabey Açar, kardeşinin başına ne geldiyse emniyet binasında geldiğini ifade etti.

'MORLUKLAR VARDI'

Ağabey, otopsinin ardından kardeşini gördüğünü söyleyerek, kardeşinin yüzünde ve gözünde morluklar olduğunu ve vücudunun diğer kısmına bakamadığını belirtti. Kafasında 16 ile 17 dikiş bulunduğunu, bunun otopsiden kaynaklı mı yoksa başka bir şeyden mi kaynaklandığını bilmediğini söyleyen Ağabey Açar, davanın takipçisi olacaklarını söyleyerek, "Kardeşimin başına ne geldiyse emniyette geldi" sözlerini yineledi.