'Abdullah Öcalan özgür olmadan halk da özgür olamaz'

Birçok kentte süren Adalet Nöbeti eylemlerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan özgür olmadan halkın da özgür olamayacağı mesajı verildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için başlatılan Adalet Nöbeti eylemleri devam etti.

 
İZMİR 
İzmir'deki Adalet Nöbeti eylemi devam ediyor. DEM Parti Konak İlçe Örgütünün devraldığı eylem Çimentepe Mahallesi’nde sürdü. Eylemi DEM Parti Ödemiş İlçe Yönetimi ve DBP yöneticileri ve çok sayıda kişi ziyaret etti. Nöbette, cezaevlerinde açlık grevi eyleminde olan tutsakların Adalet Nöbeti eylemcilerine gönderdikleri mesaj okundu.
Nöbet eylemini, DEM Parti Ödemiş İlçe Yönetimi ve DBP yöneticileri de ziyaret etti. Tutsak yakınları, Abdullah Öcalan ile açlık grevindeki tutsaklar üzerindeki tecrit kalkana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceklerine dikkat çekti.
Tutsak yakını Şükriye Tunç, “Abdullah Öcalan özgür olmadan Kürt halkı özgür olamaz. Tecrit sadece Abdullah Öcalan’a uygulanmıyor, bütün Kürt halkına uygulanıyor. Eğer Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kalkarsa Türkiye’ye barış gelir. Tecrit politikaları devam ederse savaş devam eder. Tecrit yüzünden bütün ülke baskı altında, savaş yüzünden çocuklarımız ölüyor. Biz bunların yaşanmasını istemiyoruz. Kürtler kendi varlığını, kendi davasını unutmamalı, buna göre cezaevlerindeki açlık grevleri ve Adalet Nöbeti eylemlerine sahip çıkmalı”  diye belirtti.
Nöbet Kürtçe stran ve sloganlarla devam etti.


ÊLIH
Êlih’teki Adalet Nöbeti eylemi 33’üncü gününde DBP İl Örgütü binasında devam etti. Kentteki siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, gün içerisinde nöbette yer alanları ziyaret etti. Sık sık “Jin, jiyan, azadî”, “Bê Serok jiyan nabe” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı, direniş şarkıları seslendirildi.

 
AMED
Amed'deki Adalet Nöbeti de 91'inci gününde devam etti. Rêzan (Bağlar) ilçesindeki DBP binasında eyleme katılanlar, “Tecrit insanlık suçudur” yazılı önlükler giydi. Bismil’den de bugün eyleme destek ziyaretinde bulunuldu. Ziyarette bulunanlar arasında yer alan Abdulsamet Biçim, "Adalet Nöbeti kutsaldır. Bu halk onların yanındadır" dedi.


İSTANBUL
İstanbul’da Marmara Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti, DEM Parti Sultanbeyli İlçe Örgütü binasında 84’üncü gününde devam etti. Eyleme katılanlar, "Tecrit sûcê mirovahiyê ye" yazılı beyaz önlükler giydi. DEM Parti Sancaktepe ve Üsküdar ilçe örgütleri yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kişi bugünkü eyleme ziyarette bulundu.
DEM Parti İl Örgütü yöneticilerinden Fikret Karayel, Kürt halkının uzun soluklu bir mücadele sürecinden geçtiğini ve tüm baskılara rağmen Abdullah Öcalan’a sahip çıktığını belirtti. Karayel, "Adalet Nöbeti'nin öncüleri olan zindandaki yoldaşlarımızın 99 gündür sürdürdüğü açlık grevini saygıyla selamlıyorum. Tüm halkların ve sivil toplum kuruluşlarının Kürt halkının haklı ve meşru mücadelesine destek vermesi gerekiyor” şeklinde konuştu.
Adalet Nöbeti, dengbêjlerin seslendirdiği kilamlarla devam etti.


MÊRDÎN
Mêrdîn’de tutsak yakınları ile Barış Anneleri tarafından başlatılan Adalet Nöbeti devam etti.
Barış Annesi Remziye Bahçeci, eylemin önemine dikkat çekerek, Abdullah Öcalan özgür olana kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi, “Bu eyleme destek verilmesi Öcalan’ın özgürlüğünü getirecek. Öcalan’ın özgürlüğü tüm tutsakların özgürlüğünü sağlayacaktır” dedi.
Her gün gündeme dair değerlendirmelerde bulunulan nöbet eyleminde Nelson Mandela’nın avukatının Yeni Yaşam'a verdiği demeç okunup üzerinde fikir tartışması yürütüldü. Kürtçe eğitimin de devam ettiği Adalet Nöbeti’nde sık sık zılgıtlar ile beraber “Bijî berxwedana zindana” sloganı atıldı.