ABD İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto

ABD’de George Floyd isimli siyahın ırkçı bir polis tarafından katledilmesi ABD İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto edildi.

ABD’de siyah George Floyd’un Derek Chauvin isimli ırkçı beyaz bir polis tarafından katledilmesi İstanbul’da da protesto edildi. ABD İstanbul Başkonsolosluğu önünde bir araya gelen Devrimci Gençlik Birliği (DGB) üyesi iki genç kadın, George Floyd Cinayeti'ni protesto etti. Floyd’un fotoğrafının yer aldığı, “Nefes alamıyorum” yazılı dövizi açan DGB’liler, ırkçılığa geçit vermeyeceklerini vurguladı.

‘ABD DİRENİŞLE KARŞILAŞACAK'

DGB temsilcisi Gözde Ekinci, siyahlara yönelik ırkçı saldırılarına devam eden ABD emperyalizmin aynı zamanda Ortadoğu, Venezuela, Filistin gibi pek çok ülkeyi talan etmeye de devam ettiğini vurguladı. Halkların arasına sınır çekmeye çalışan ABD'nin halkların arasındaki kardeşliği bozamayacağının altını çizen Ekinci, şunları kaydetti: "Biz biliyoruz ki ırkçılık hastalığına yakalanan ABD yüz yıllardır ayrım yapıyor. Halklar arasına sınırlar çekip, bugün Amerika’da polis şiddetini sonuna kadar uygulayan ABD halka hesap verecektir. Halkların kardeşliğini hiç kimse ve hiçbir güç bozamaz. ABD emperyalizmi Ortadoğu’yu kana bulamayı devam ettikçe, Filistinli çocukların direnişiyle karşı karşıya kalacak, Latin Amerika’yı kana bulamaya devam ettikçe, Latin Amerikalıların direnişiyle karşılaşacaktır."