Üç gazeteciye 'Cumhurbaşkanına Hakaret' cezası

Gazeteciler Hüseyin Aykol, İnan Kızılkaya ve İhsan Çaralan'a ceza verildi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem gazetesi eski Eş Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Aykol ile gazetenin Yazıişleri Müdürü İnan Kızılkaya ve yazar İhsan Çaralan'ın yargılandığı davanın duruşması İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmada, gazeteciler ile avukatları hazır bulundu. Duruşmada kararını açıklayan mahkeme hakimi, Aykol ve Kızılkaya'ya "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlamasıyla 1 yıl 6'ar ay hapis cezası verdi. Mahkeme hakimi, gazetecilerin eylemlerini alenen gerçekleştirdiğini iddia ederek, 1 yıl 9'ar ay hapis cezasına yükselti.

Mahkeme hakimi, İhsan Çaralan için de aynı suçtan 1 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, hükmün açıklanmasını geriye bırakılmasına karar vererek, 5 yıl süre ile denetimli serbestlik verdi.

TÜRKİYE: EN BÜYÜK CEZAEVİ!

Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu'nun (TGDP) saptamasına göre, Türkiye cezaevlerinde 217 gazeteci bulunuyor. Bunların en az 45’i Kürt medyasına çalışan gazetecilerden oluşuyor. Türkiye, gazeteciler açısından tartışması bir şekilde dünyanın en büyük cezaevi durumunda.