Şenyaşar ailesi: Adalet, adalet saraylarında yok edildi

Riha’da 2018’de katledilen yakınları için Adalet Nöbeti eylemini sürdüren Şenyaşar ailesi, adalet saraylarında yok edilen adalet arayışlarının devam edeceğini vurguladı.

Riha’nın Pirsûs ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi önünde başlattıkları eylemi sürdürüyor.

9 Mart 2021’de başlatılan Adalet Nöbeti’nin 777’üncü gününde yeniden adliye önüne gelen Şenyaşar ailesi, "Şenyaşar ailesi için adalet" yazılı pankartı açtı.

Yeni eylem gününde anne Emine Şenyaşar, Elazığ Cezaevi’nde tutsak edilen oğlu ile görüşmek için Elazığ’a giderken, Ferit Şenyaşar ise saat 14.00’da Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti) Haliliye ilçesinde düzenleyeceği büyük Riha mitingine katılacak.

Şenyaşar ailesi, sanal medya hesabından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ etiketleyerek şu mesajı paylaştı:

"Adalet Saraylarında yok edilen 'adalet’ arayışımızın 777. günü... Emine Anne bugün 'rehin' tutulan oğluyla kucaklaşmak için Elazığ Cezaevi yollarında... Bu topraklardaki tüm mağdurlar için adalet sağlanıncaya kadar ‘Adalet Nöbeti’ne devam edeceğiz."